22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρος Μπρον: «Ο Γκασλί είναι πολύ καλός για να τρέχει με την AlphaTauri»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1 Ρος Μπρον πιστεύει πως ο Πιέρ Γκασλί χαραμίζει άδικα το ταλέντο του στην AlphaTauri.

Ο Πιέρ Γκασλί είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στο grid που δεν οδηγεί για κορυφαία ομάδα στη Formula 1. O Γάλλος έκανε το ντεμπούτο του στο τέλος του 2017 με την Toro Rosso και από το 2018 έχει ρόλο βασικού οδηγού. Το 2019 προβιβάστηκε στη Red Bull Racing, όμως έχασε τη θέση του μεσούσης της σεζόν, λόγω κακών εμφανίσεων, από τον Άλεξ Άλμπον. Η «εξιλέωση» ήρθε στο GP Ιταλίας το 2020 όταν ο Γκασλί κατέκτησε την παρθενική νίκη της καριέρας του για λογαριασμό της AlphaTauri στον εντός έδρας αγώνα της. Έκτοτε οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές και φέτος έχει κερδίσει κατά κράτος τον teammate του, Γιούκι Τσουνόντα.

Το συμβόλαιο του Γκασλί με τη Red Bull ολοκληρώνεται το 2022, όμως ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, πιστεύει πως ο Γάλλος είναι πολύ καλός για να μη βρίσκεται σε μεγάλη ομάδα.

«Ο Πιέρ έχει όλο και περισσότερους οπαδούς όσο περνά ο καιρός και μπορώ να προσθέσω τον εαυτό μου ανάμεσά τους. Είναι φανταστικό πώς κατάφερε να επιστρέψει μετά τον υποβιβασμό του από την εργοστασιακή ομάδα και να κερδίσει αγώνα, σημειώνοντας μάλιστα πολύ σταθερά αποτελέσματα. Είναι υπέρ του που έμεινε συγκεντρωμένος στο στόχο του. Κάτι πρέπει να του συμβεί μελλοντικά. Δεν θα παραμείνει στην οικογένεια της Red Bull αν δεν του γίνει πρόταση να αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ καλός για να παραμείνει στην AlphaTauri. Κάποια στιγμή θα του δοθεί η ευκαιρία, κάνει καταπληκτική δουλειά», ήταν τα λόγια του Μπρον.

Ο Γκασλί στο GP Ολλανδίας την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση της κατάταξης. Ο Γάλλος θα παραμείνει στην AlphaTauri και το 2022, όπως ανακοίνωσε η ομάδα, μαζί με τον Γιούκι Τσουνόντα.

Image credit: AlphaTauri

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό