28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ροντινέι: «Δεν ξέρω αν θα ανανεώσω με τον Ολυμπιακό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό τελείωσε με ονειρικό τρόπο, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει έναν ποδοσφαιρικό άθλο και να είναι θριαμβευτής ενός βαρύτιμου ευρωπαϊκού τροπαίου, του Conference League. 

Ο Ροντινέι όντας εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την μαγευτική πορεία των Πειραιωτών, και αγαπημένος στους οπαδούς, συνείσφερε τα μέγιστα για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του, μίλησε για την μεγάλη κατάκτηση και πόσο πολύ την χάρηκε αλλά ακόμη αναφέρθηκε και στο μέλλον του, που όπως ξεκαθαρίζει είναι ακόμη… θολό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σεζόν 2023-24: «Ήταν πολύ ξεχωριστή για μένα. Γράψαμε ιστορία στην Ελλάδα, τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε λίγο, να απολαύσουμε την οικογένεια και τους φίλους και να επιστρέψουμε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Έχω ήδη δύο σεζόν στον Ολυμπιακό μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, που ήταν το 2022 με τη Φλαμένγκο. Είναι καλό ένας παίκτης να διατηρεί πάντα υψηλό επίπεδο. Αυτή η σεζόν ήταν πολύ ξεχωριστή».

Για την εμπειρία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Έχω την αίσθηση ότι άξιζε τον κόπο. Είχα αποθαρρυνθεί για λίγο, σκεπτόμενος ότι η ευκαιρία μου να παίξω στην Ευρώπη δεν θα έρθει ποτέ. Όταν εμφανίστηκε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, δεν είχα δεύτερες σκέψεις να φύγω για την Ευρώπη. Ήξερα ήδη ότι ήμουν έτοιμος να ζήσω αυτή τη στιγμή. 100% προετοιμασμένοι, δεν νομίζω ότι είμαστε ποτέ, αλλά ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και γι’ αυτό τα αποτελέσματα ήρθαν και τα πράγματα λειτούργησαν στη ζωή μου.

Ήταν ένα όνειρο που είχα για πολύ καιρό, αλλά αυτό το όνειρο είχε σβήσει από τη μνήμη μου, από το ράφι των ονείρων μου. Ήμουν ήδη αρκετά αποθαρρυμένος, σκεπτόμενος ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ να παίξω στην Ευρώπη. Το 2022 προετοιμαζόμουν ήδη, ήμουν πιο συγκεντρωμένος και ενεργοποίησα αυτό το όνειρο στο μυαλό μου. Και είπα ‘μπορώ ακόμα να παίξω στην Ευρώπη, θα κάνω ακόμα αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Και, δόξα τω Θεώ, έγινε. Οπότε έφτασα καλά προετοιμασμένος, ξέρω ότι η προσαρμογή στην αρχή δεν ήταν εύκολη, κυρίως λόγω του καιρού και της γλώσσας. Δεν μιλούσα αγγλικά, στα ισπανικά όλοι γνωρίζουν ότι μιλούσα μία μίξη ισπανικών – πορτογαλικών, που έμαθα από τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια στη Φλαμένγκο αλλά η προσαρμογή μου ήταν πολύ γρήγορη».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη σεζόν ήμασταν πρωταθλητές στο Conference, καταφέραμε να μπούμε απευθείας στη φάση των ομίλων του Europa League, κάτι που βοηθά πολύ τον σύλλογο να προγραμματίσει, να έχει περισσότερο χρόνο για προετοιμασία και περισσότερο χρόνο διακοπών.

Έχω ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό μου, έχει διάρκεια μέχρι τα μέσα του 2025. Αυτή την ερώτηση μου την κάνατε από το 2022, όταν τελείωνε το συμβόλαιό μου με τη Φλαμένγκο. Τι θα γίνει, τι θα γίνει; Αλλά ζω μια μέρα τη φορά. Έχω άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου, θα είμαι πάντα ανοιχτός σε άλλους συλλόγους, γιατί έτσι είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Το μέλλον ανήκει στον Θεό. Ο μάνατζερ μου φροντίζει καλά τα θέματά μου, ξέρει ότι έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο, δεν ξέρω αν θα ανανεώσω με τον Ολυμπιακό ή όχι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τίποτα, ούτε από τον Ολυμπιακό έχει ακουστεί τίποτα. Πρέπει να συνεχίζω να εργάζομαι μέρα με τη μέρα, να φροντίζω το σώμα μου, να φροντίζω τον εαυτό μου ψυχικά, ώστε να μπορώ να κάνω πάντα το καλύτερό μου στο γήπεδο. Και μετά θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα από την επόμενη χρονιά, όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όπως είπατε, δεν είναι ανάμεσα στα top-5 των καλύτερων πρωταθλημάτων, αλλά είναι ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όλοι ξέρουν την ποιότητα, είναι πολύ δύσκολο ποδόσφαιρο, οργανωμένο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, όπως ο Μαρσέλο, που έπαιξε δεν ξέρω πόσες σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε τόσα πολλά, αλλά δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό. Ο Χάμες είναι ένα άλλο παράδειγμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό