16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρομπότ θα φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πάρκινγκ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί ένα ζήτημα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν λύσεις η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με την βιομηχανία της τεχνολογίας. Οι σταθεροί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακόμη λίγοι ειδικά στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Στο τραπέζι πέφτουν συνεχώς ιδέες και προτάσεις με ορισμένες από αυτές να βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών όπως οι τεχνολογίες με τις οποίες ένα ηλεκτρικό όχημα φορτίζεται καθώς κινείται πάνω στον δρόμο. 

Στο πλαίσιο αυτό η αμερικανική εταιρεία EV Safe Charge παρουσίασε το Ziggy. Πρόκειται για ένα ρομπότ που θα βρίσκεται σε μεγάλα πάρκινγκ αυτοκινήτων ή σε πάρκινγκ πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Όταν κληθεί από τον κάτοχο ενός ηλεκτρικού οχήματος το ρομπότ θα πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το όχημα και θα το φορτίζει όση ώρα ο κάτοχος του απουσιάζει. Οι κάτοχοι των EV θα μπορούν να καλούν το ρομπότ μέσω της σχετικής εφαρμογής είτε από το κινητό τους τηλέφωνο είτε από το σύστημα ψυχαγωγίας του οχήματος.    

Το Ziggy θα αρχίσει να κυκλοφορεί σύντομα στα πάρκινγκ και θα μπορεί σε πρώτη φάση να φορτίζει σε μια ώρα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 20-130 χλμ. αναλόγως του μοντέλου. Η EV Safe Charge αναφέρει ότι το Ziggy θα αναβαθμιστεί σε δεύτερη φάση ώστε να φορτίζει ένα όχημα για 5-32 χλμ. ανά λεπτό φόρτισης.

Όταν ολοκληρώσει την φόρτιση ενός οχήματος το Ziggy θα επιστρέφει στην βάση του για να επαναφορτιστεί και το ίδιο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό