22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρομποτικός εργάτης αποθήκης από τη Boston Dynamics

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics αποκάλυψε τη Δευτέρα ένα νέο ρομπότ ονόματι Stretch, σχεδιασμένο για να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά αποθήκης- να μετακινεί κιβώτια.

Ο Μάικλ Πέρι, αντιπρόεδρος business development της Boston Dynamics, είπε ότι πρόκειται για το πρώτο ρομπότ για μία δουλειά που έχει κατασκευάσει η εταιρείας, με βάση αιτήματα από εταιρείες ανά τον κόσμο. «Ακούσαμε σχεδόν από όλους στην αποθήκευση πως το ξεφόρτωμα φορτηγών είναι μία από τις πιο δύσκολες και δυσάρεστες δουλειές…και εδώ έρχεται στο παιχνίδι το Stretch» είπε στο Reuters ο Πέρι.

Το Stretch έχει μια μικρή κινητή βάση που του επιτρέπει να μετακινείται σε στενούς χώρους σε υπάρχουσες αποθήκες χωρίς να απαιτείται αναδιαρρύθμισή τους για σκοπούς αυτοματισμού. Είναι εξοπλισμένο με έναν βραχίονα και μια «έξυπνη» αρπάγη με προηγμένες κάμερες, επιτρέποντας την ταυτοποίηση και μεταχείριση μιας μεγάλης ποικιλίας συσκευασμένων αντικειμένων.

«Ασχολούμαστε με το κουβάλημα κουτιών περίπου 23 κιλών, και ο μέγιστος ρυθμός σηκώματος και μετακίνησης κιβωτίων μπορεί να φτάσει τα 800 ανά ώρα. Οπότε είναι ένα ταχυκίνητο, πολύ πολύπλευρο ρομπότ» είπε ο Πέρι.

Η εταιρεία είναι γνωστή από τα ρομπότ Spot και Atlas που έχει κατασκευάσει. Η Hyundai Motor Group πρόσφατα συμφώνησε στην αγορά μεγάλου μεριδίου στη Boston Dynamics από τη Softbank Group Corp, σε μια συμφωνία που ορίζει την αξία της εταιρείας στα 1,1 δισ. δολάρια.

Ο Πέρι είπε πως είναι σωστή η στιγμή για το νέο «ρομπότ στη γειτονιά», ώστε να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για γρήγορες παραδόσεις κατ’οίκον. Αναλυτές λένε πως ο κλάδος της αποθήκευσης είχε ένα πολύ ισχυρό 2020, με την ανάπτυξη να αναμένεται να συνεχιστεί φέτος.

Η Boston Dynamics δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του ρομπότ, μα είπε ότι το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί «χωρίς να απαιτείται δαπανηρή αναδιαρρύθμιση ή επενδύσεις σε νέες σταθερές υποδομές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό