15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρολόι επαυξημένης πραγματικότητας από το Facebook

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αγορά των smartwatch θέλει να εισέλθει το Facebook

Ο Άντριου Μπόσγουορθ, αντιπρόεδρος του Facebook, με μήνυμα του στο Twitter επιβεβαίωσε τις φήμες ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μπει στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα των έξυπνων ρολογιών χειρός. Αν και ο Μπόσγουορθ ανέφερε μόνο την πρόθεση της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την δημιουργία ενός smart watch με τεχνολογία απτικών διεπαφών. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ρολόι αλλά όπως είναι ευνόητο οι ρεπόρτερ τεχνολογίας έπιασαν αμέσως δουλειά και κατάφεραν να μάθουν ορισμένες πληροφορίες από τα στελέχη του Facebook που εμπλέκονται στο όλο πρότζεκτ.

Οι πρώτες πληροφορίες για το smart watch του Facebook αναφέρουν ότι θα διαθέτει δύο κάμερες. Η μια κάμερα θα χρησιμοποιείται για βιντεοκλήσεις ενώ η δεύτερη θα καταγράφει φωτογραφίες και βίντεο. Φυσικά το ρολόι θα είναι συνδεδεμένο μόνιμα με τις εφαρμογές του Facebook αλλά και με το Instagram αφού ως γνωστόν η δημοφιλής πλατφόρμα ανήκει στο Facebook.

Το ρολόι θα υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία LTE την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται για την ασύρματη επικοινωνία και δικτύωση των κινητών συσκευών, με υψηλές ταχύτητες. Θεωρείται δεδομένο ότι αν όχι το πρώτο μοντέλο κάποιο από τα επόμενα θα συνδέεται με τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που κατασκευάζει το Facebook και θα ανταγωνιστεί με αυτά τα γυαλιά AR της Apple και των άλλων μεγάλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει ότι θα εισέλθουν σε αυτή την νέα αγορά. Μια πρώτη εκτίμηση για την τιμή του smart watch του Facebook είναι ότι θα κυμαίνεται πέριξ των 400 δολαρίων.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό