18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρολάν Γκαρός: Η «χρυσή» συμφωνία της Amazon με το γαλλικό Όπεν και η γκρίνια για τα βραδινά παιχνίδια – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός… έτριβαν ευχαριστημένοι τα χέρια τους όταν είχαν δώσει τα χέρια με τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα της Amazon στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το διάστημα 2021-23, που θα έδινε στην πλατφόρμα streaming της εταιρείας πρόσβαση σε μερικούς από τους κυριότερους και πιο δημοφιλείς αγώνες της γαλλικής διοργάνωσης. Όμως, η εφαρμογή της συμφωνίας έχει αφήσει τους αθλητές, που είναι και οι πραγματικοί σταρ του γαλλικού Όπεν ιδιαίτερα δυσαρεστημένους. Ο λόγος βρίσκεται στα βραδινά ωράρια πολλών αναμετρήσεων στις κάθε άλλο παρά ιδανικές καιρικές συνθήκες του νυχτερινού Παρισιού.

Η μπάλα γίνεται… βαριά

Το πρόβλημα των καιρικών συνθηκών ήταν ορατό χθες βράδυ, όταν ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ που θεωρείται το νέο ανερχόμενο αστέρι των τερέν αναμετρήθηκε με τον 26χρονο Κάρεν Κατσάροφ. Σε κάθε διάλειμμα οι δύο αντίπαλοι τυλίγονταν με πετσέτες για να προστατευτούν από το κρύο, καθώς η θερμοκρασία όσο πλησίαζαν τα μεσάνυχτα είχε πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι λίγοι θεατές στις κερκίδες είχαν τυλιχτεί με κουβέρτες.

Οι καυτοί 3 καλοκαιρινοί μήνες, ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές

Αποκλεισμός-σοκ του Στέφανου Τσιτσιπά από το Ρολάν Γκαρός 

Πολλοί αθλητές διαμαρτύρονται πως οι χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία εμποδίζει και παραποιεί το παιχνίδι τους, καθώς η μπάλα γίνεται πιο… βαριά και καθυστερεί την πορεία της στο σερβίς όσο και στις επιστροφές. Και οι διαμαρτυρίες τους έχουν αρχίσει να παίρνουν δημοσιότητα φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους διοργανωτές.

Ο μεγάλος αγώνας των ημερών, η αναμέτρηση του Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος εποφθαλμιά τον 14ο τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που θα διεξαχθεί αύριο, Τρίτη, έχει και πάλι οριστεί για το βράδυ (στις 21.45 τοπική ώρα). Αν και οι δύο σταρ ήταν από τους τυχερούς, καθώς ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους την Κυριακή με πρωινούς αγώνες. Παρόλ’ αυτά, ο 35χρονος Ισπανός δεν έχει κρύψει τον εκνευρισμό του ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλει με τίποτε να παίξει σε άλλο βραδινό αγώνα.

Από την πλευρά του ο 19χρονος Αλκαράθ, μετά τη χθεσινή του νίκη, σχολίασε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως «θα ήταν άδικο» αν οι διοργανωτές κάνουν το χατίρι στον 35χρονο Ναδάλ και του διασφαλίσουν αγώνα κατά τις πρωινές ώρες, όπως ουσιαστικά θέλουν όλοι οι αθλητές. «Όταν τελειώνεις έναν αγώνα τα μεσάνυχτα, με δεδομένο τα όσα θα ακολουθήσουν, δείπνο, φυσιοθεραπεία, το να προσπαθήσεις να διαχειριστείς την αδρεναλίνη σου, είναι πολύ πιο δύσκολο να συνέλθεις» τόνισε ο νεαρός Ισπανός που έχει ήδη την ατυχία να μετρά δύο βραδινούς αγώνες και φαίνεται πως πηγαίνει ολοταχώς για έναν τρίτο.

Τα χρήματα της Amazon 

Το ζήτημα, βέβαια, έχει να κάνει με ένα και μόνο πράγμα: τα χρήματα! Η Amazon «μπήκε» δυναμικά στον κόσμο του τένις αποφασίζοντας να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να γίνει η πρώτη πλατφόρμα streaming που θα αποκτήσει πρόσβαση στο γαλλικό Όπεν. Η συμφωνία, το ύψος της οποίας δεν έγινε ποτέ γνωστό, δίνει στην Amazon Prime το δικαίωμα να μεταδίδει κατ’ αποκλειστικότητα δέκα βραδινούς αγώνες στο κεντρικό γήπεδο Philippe Chatrier, ενώ της δίνει και τα αποκλειστικά δικαιώματα σε όλους τους αγώνες στο γήπεδο Simonne-Mathieu.

Οι διοργανωτές έβαλαν τους βραδινούς αγώνες στο πρόγραμμα προκειμένου να προσελκύσουν κοινό (αλλά και επενδυτές, όπως φάνηκε) από διαφορετικές χρονικές ζώνες αλλά και για να εκμεταλλευτούν τα οφέλη από την γιγαντιαία επένδυση των 400 εκατ. δολαρίων που είχαν δρομολογήσει για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, με νέα κυλιόμενη στέγη και ένα υπερσύγχρονο σύστημα φωτισμού που μπορεί να κάνει τη νύχτα… μέρα στο Philippe-Chatrier. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει την θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ή τις καιρικές συνθήκες.

Μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας με την Amazon, η ομοσπονδία τένις της Γαλλίας κέρδιζε περίπου 25 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα της France Televisions και του Eurosport, ποσό κάτω από το μισό των περίπου 70 εκατ. ευρώ που διασφαλίζουν για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων το αγγλικό Wimbledon και το αμερικανικό US Open. Αν και το ύψος της συμφωνίας με τον αμερικανικό κολοσσό δεν έγινε γνωστό, είναι σίγουρο πως καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την διαφορά αυτή και ίσως και να βάζει τους Γάλλους πολύ μπροστά.

Ως σημείο σύγκρισης κάποιοι προτάσσουν την ανάλογη συμφωνία που υπέγραψε πέρυσι η Amazon με την Ligue 1 για να μπορεί να μεταδώσει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι Αμερικανοί κατέβαλαν περίπου 275 εκατ. ευρώ και οι συνδρομητές του Amazon Prime έπρεπε να καταβάλλουν επιπλέον 4,99 ευρώ το μήνα για να δουν τους αγώνες.

Εξάλλου, για την Amazon τέτοιους είδους συμφωνίες δεν αφορούν στην πραγματικότητα μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η εταιρεία δεν αναζητά μόνο νέο υλικό για την streaming πλατφόρμα της, αλλά στην ουσία «ψωνίζει» νέους πελάτες και για το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Στόχος είναι οι οπαδοί του αθλήματος που μεταδίδει, να καταλήξουν να κάνουν και τα ψώνια τους μέσω της Amazon.

Οδοιπορικό του «Βήματος» στη Θράκη: «Είμαστε Ελληνες, είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό