27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεύμα: Προ των πυλών οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο… καύσωνας στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Η έκτακτη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρωί της Τρίτης (16/7) στο Μέγαρο Μαξίμου φανερώνει την ανησυχία και τον προβληματισμό που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης από το «τρελό» ράλι στην τιμή ρεύματος.

Εάν συνυπολογίσει κανείς και το αλαλούμ που καταγράφηκε με τις κλήσεις σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους για επιστροφές επιδοτήσεων, τότε γίνεται αντιληπτό ότι οξύνεται το ζήτημα με τον κοινωνικό αναβρασμό, και η κυβέρνηση θέλει να λύσει το πρόβλημα.

Οι τιμές του ρεύματος έχουν ανέβει στην χονδρική +36,7% σήμερα σε σχέση με χθες, φθάνοντας τα 650 €/MWh. Ενώ πριν από μερικούς μήνες οι τιμές που είχαν διαμορφωθεί ήταν:

-Απρίλιος: 60,11 €/MWh-Μάιος μέση τιμή: 81 €/MWh-Ιούνιος μέση τιμή: 99 €/MWh-Ιούλιο μέση τιμή: 128,46 €/MWh)

Λύσεις που εξετάζονται για τα τιμολόγια

Η λύση που εξετάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, είναι η επαναφορά του μηχανισμού επιδότησης του ρεύματος για ένα τρίμηνο, δηλαδή από 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Με τον κυβερνητικό στόχο να είναι οι τιμές να επιστρέψουν στα 0,15-0,16 €/KWh.

Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι τιμές χονδρικής στο ρεύμα θα συνεχίσουν το upside down μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταναλωτές βρίσκονται στο ειδικό ή το «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος πιθανό να βρεθούν ενώπιον μεγάλων αυξήσεων και τον Αύγουστο. Έτσι, οι επιχορηγήσεις θα στοχεύσουν όσους έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο προϊόν για την ηλεκτροδότηση τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό