12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ ταχύτητας από ηλεκτρικό αεροσκάφος

Ειδήσεις Ελλάδα

To εικονιζόμενο ηλεκτρικό αεροσκάφος έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας της κατηγορίας του σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Rolls Royce PLC είναι μια μεγάλη βρετανική αεροναυπηγική εταιρεία που δεν έχει σχέση με την διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία Rolls Royce η οποία έχει εξαγοραστεί από την BMW. Πριν από λίγα χρόνια η Rolls Royce PLC αποφάσισε να καταθέσει τη δική της πρόταση στον τομέα των ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών και θέλησε το σκάφος αυτό να ξεχωρίζει. Δημιούργησε ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος που το ονόμασε «Spirit of Innovation» και όπως υποστηρίζει πρόκειται για το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία το αεροσκάφος στην τελευταία του πτήση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου κατάφερε να πετάξει με ταχύτητα 623 χλμ./ώρα που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από κάποιο ηλεκτρικό αεροσκάφος. Μάλιστα διέλυσε κυριολεκτικά το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικού αεροσκάφους που ήταν κάτω από τα 500 χλμ./ώρα.

Στη δημιουργία του σκάφους η Rolls Royce συνεργάστηκε με την νεοφυή εταιρεία YASA που αποτελεί θυγατρική της Mercedes-Benz ενώ στη χρηματοδότηση που ξεπέρασε τα 7 εκατ. ευρώ έχουν συμμετάσχει διάφοροι οργανισμοί αλλά και το βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου. Το αεροσκάφος διαθέτει μια καινοτόμο μπαταρία 400 kilowatt (που αποδίδει ισχύ 500 ίππων) η οποία του επιτρέπει να κινείται με αυτές τις ταχύτητες. Για την μπαταρία αυτή η Rolls Royce συνεργάστηκε με την εταιρεία Electroflight Το ρεκόρ για να ισχύει πρέπει να αναγνωριστεί από την Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία η οποία πιστοποιεί τα ρεκόρ που πραγματοποιούνται στον αέρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό