20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεάλ 1-2 παρ.: Ανατροπή με 10 παίκτες στην παράταση και πρόκριση στους ‘8’ του Copa del Rey

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ πανηγύρισε πρόκριση διά πυρός και σιδήρου στους “8” του Copa del Rey, με τους μερένγκες να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο 103′ της παράτασης κόντρα στην Έλτσε και με παίκτη λιγότερο αλλά να κάνουν σπουδαία ανατροπή με τους Ίσκο και Αζάρ.

Η Ρεάλ έχει πάρει φόρα και τίποτα δεν δείχνει ικανό να τη σταματήσει στην προσπάθειά της να πάρει όλους τους τίτλους εντός των συνόρων τη φετινή σεζόν. Λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάκτηση του ισπανικού Supercopa απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0 στον τελικό στο Ριάντ), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δοκιμάστηκε σκληρά στην έδρα της Έλτσε όμως στο φινάλε μίλησε η κλάση και η εμπειρία των παικτών της για να πάρει σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Copa del Rey.

Μετά από ένα 90λεπτο που δεν είχε γκολ για κάποια από τις δύο ομάδες παρά τις φάσεις που είχαν αμφότερες, η Έλτσε χτύπησε πρώτη αφού σκόραρε στο 103′ με τον Βερδού και άρχισε σιγά σιγά να πιστεύει στην πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στο Κύπελλο απέναντι στην Ρεάλ, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα από την απευθείας κόκκινη κάρτα που είχε δει ο Μαρσέλο στο 102ο λεπτό.

Φευ… Οι μερένγκες όχι μόνο βρήκαν απάντηση για να αποδράσουν από τα σχοινιά που τους είχε στριμώξει η ικανότατη Έλτσε αλλά μπόρεσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή, με δύο παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή. Ο Ίσκο έκανε το 1-1 στο 108ο λεπτό όταν βρήκε έξυπνα τη μπάλα με το πόδι του και της άλλαξε πορεία μετά το σουτ του Θεμπάγιος ενώ στο 115ο λεπτό ο Αζάρ δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Βινίσιους και εκμεταλλεύτηκε την παντελώς άστοχη έξοδο του Βέρνερ, για να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση και να υπογράψει το τελικό 2-1 των Μαδριλένων.

Το ματς

Ο Κάρλος Αντσελότι παρέταξε την Ρεάλ με αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με τον τελικό του ισπανικού Supercopa για να δώσει ανάσες σε κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του (εκτός αποστολής οι Μπενζεμά και Κουρτουά) και αυτό επηρέασε την ομάδα του, με το πρώτο 45λεπτο να βρίσκει την Έλτσε να είναι σαφώς πιο επικίνδυνη.

Ο Καρίγιο ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για τους Μαδριλένους και είχε δύο καλές στιγμές για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με κορυφαία φυσικά αυτή του 10ου λεπτού όπου μετά από γύρισμα του Χοσάν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αν και έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή!

Στον αντίποδα η Ρεάλ φάνηκε επιθετικά μόνο μετά το 35′ παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τους Βινίσιους και Μαρσέλο, όμως τόσο ένα σουτ του Βινίσιους μέσα από την περιοχή όσο και δύο του Καμαβινγκά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βέρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ ανέβασε στροφές, ειδικά από τη στιγμή που ο Αντσελότι άρχισε να ρίχνει μερικούς από τους λεγόμενους βασικούς στον αγωνιστικό χώρο, όμως παρά τις καλές ευκαιρίες που έφτιαξε με τους Καζεμίρο και Βινίσιους, δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και το ματς οδήγηθηκε μοιραία στην ημίωρη παράταση.

Εκεί δέχτηκε διπλή ψυχρολουσία μέσα σε δύο λεπτά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 102′ ο Μαρσέλο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (5η αποβολή στην καριέρα του ως παίκτης της Ρεάλ) και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βερδού νίκησε τον Λούνιν με δυνατό σουτ, για να βάλει μπροστά στο σκορ την Έλτσε και να την φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση.

Οι πολλές όμως ελπίδες που είχε όταν άρχισε το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα, με τους μερένγκες να κάνουν φοβερή ανατροπή.

Στο 108′ ο Θεμπάγιος έκανε το σουτ και ο Ίσκο βρήκε τη μπάλα για να νικήσει τον Βέρνερ για το 1-1 και στο 115′ ο Αζάρ έφυγε σφαίρα στην πλάτη της άμυνας από κάθετη του Βινίσιους και αφού πέρασε και τον κίπερ των γηπεδούχων που άφησε την εστία του, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση για να γράψει το τελικό 2-1 για την Ρεάλ.

Αποτέλεσμα που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν οι σοκαρισμένοι από την ανατροπή γηπεδούχοι (στο 120+2 αποβλήθηκε ο Μίγια και ολοκλήρωσαν και εκείνοι με 10 παίκτες το ματς), με τους Μαδριλένους να πετυχαίνουν μάλιστα 2+ γκολ σε ημίωρη παράταση για πρώτη φορά μετά από τις 22 Φεβρουαρίου 1983 (κόντρα στην Κάντιθ στο “Μπερναμπέου”) και για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε εκτός έδρας παιχνίδι.

ΕΛΤΣΕ: Βέρνερ, Παλάσιος, Ντόναλντ (87′ Βερδού), Γκονθάλεθ, Μοχίκα, Χοσάν (66′ Μορέντε), Γκούτι, Γκουμπάου, Τσάβες, Πέρεθ (80′ Μίγια), Καρίγιο (95′ Φριάθα)

ΡΕΑΛ: Λούνιν, Βάθκεθ, Νάτσο, Αλάμπα, Μαρσέλο, Βαλβέρδε (72′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (72′ Καζεμίρο), Κρόος (91′ Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (91′ Αζάρ), Γιόβιτς (79′ Ίσκο), Βινίσιους (118′ Μεντί)

Copa del Rey: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό