32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Μένει ο Λούκα Μόντριτς για έναν χρόνο ακόμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο μονοετές συμβόλαιο θα υπογράψει ο 38χρονος Λούκα Μόντριτς.

Ο Λούκα Μόντριτς συμφώνησε για νέο μονοετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα τον κρατήσει στον σύλλογο μέχρι το 2025. Ο 38χρονος Κροάτης δέχθηκε χαμηλότερο μισθό ως μέρος της νέας συμφωνίας, αφού είχε κυρίως δευτερεύοντα ρόλο αυτή τη σεζόν.

Τον Μάιο είχε αναφερθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τον Μόντριτς για μια νέα συμφωνία, καθώς ο σύλλογος σκέφτηκε να ανανεώσει τα συμβόλαια του Κροάτη διεθνή και του συμπαίκτη του, Τόνι Κρος. Ο Κρος, ωστόσο, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά το Euro 2024.

Μέχρι τότε, αναμενόταν ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο χαφ θα έφευγε, με τον Μόντριτς να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος καθώς γίνεται 39 ετών τον Σεπτέμβριο και ο ρόλος του είχε μειωθεί αυτή τη σεζόν. Ο ίδιος ο παίκτης δεν ήταν σίγουρος ότι θα παραμείνει στον σύλλογο, παρόλο που προτεραιότητά του ήταν να παραμείνει.

Ο μισθός του Μόντριτς ήταν από τους υψηλότερους στην ομάδα, αλλά στο νέο του συμβόλαιο θα μειωθεί, αφού κατέστησε σαφές από νωρίς στις συζητήσεις με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ ότι τα χρήματα δεν ήταν σημαντικά, καθώς προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει να κερδίζει και να γράφει ιστορία με την Ρεάλ.

Από τότε που μετακόμισε στη Μαδρίτη, το 2012 από την Τότεναμ, ο Μόντριτς έχει κερδίσει 26 τρόπαια, τα περισσότερα στην ιστορία του συλλόγου μαζί με τον Νάτσο, ξεπερνώντας τους Καρίμ Μπενζεμά και Μαρσέλο μετά τη νίκη του Σαββάτου στον τελικό του Champions League.

Ο Μόντριτς στοχεύει επίσης να ξεπεράσει το ρεκόρ του Πάκο Χέντο με έξι τίτλους Champions League (μεταξύ 1955-1966), κάτι που μπορεί να πετύχει μαζί με τον Ντάνι Καρβαχάλ και τον Νάτσο εάν ο τελευταίος αλλάξει γνώμη και ανανεώσει. Ο Μόντριτς έχει γίνει ήδη ο γηραιότερος παίκτης που εκπροσωπεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Φέρεντς Πούσκας.

Ο διεθνής μέσος έχει εμφανιστεί 45 φορές σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, τις περισσότερες ως αλλαγή, με τις 14 από τις 32 εμφανίσεις του στη La Liga να προέρχονται από τον πάγκο. Παρά το γεγονός ότι διαδραματίζει περισσότερο δευτερεύοντα ρόλο, ο επαγγελματισμός και η ανταγωνιστικότητά του χαίρουν τεράστιας εκτίμησης από ολόκληρο τον οργανισμό και τους οπαδούς.

Ο Μόντριτς είχε καταστήσει σαφές σε συζητήσεις με τον Πέρεθ και τον Σάντσεθ ότι είχε αρχίσει να αποδέχεται αυτόν τον δευτερεύοντα ρόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ και ο Κάρλο Αντσελότι ήθελε επίσης να μείνει ο Μόντριτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό