14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεάλ και Λίβερπουλ διεκδικούν απόψε τον ευρωπαϊκό θρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ώρα της στέψης στον θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτασε. Θα ράψει το 14ο αστέρι στην φανέλα της η Ρεάλ Μαδρίτης ή το έβδομο στη δική της η Λίβερπουλ; Θα σηκώσει την κούπα με τα μεγάλια αυτιά ο Κάρλος Αντσελότι ή ο Γιούργκεν Κλοπ; Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Champions League; Οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε το βράδυ στις 10 (MEGA, CosmoteSports2) στο Παρίσι. Στο Σταντ ντε Φρανς. Σε μία πραγματική ποδοσφαιρική τιτανομαχία ανάμεσα σε δύο συλλόγους θρύλους.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελικοί και το τρομερό σερί της Ρεάλ

Ρεάλ εναντίον Λίβερπουλ, λοιπόν, πράξη τρίτη. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ακόμη δύο φορές σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μετρούν από μία νίκη. Το 1981 στο Παρίσι οι Reds νίκησαν 1-0 με γκολ του Κένεντι και πάτησαν στην κορυφή της Ευρώπης ενώ το 2018 στο Κίεβο, η ”βασίλισσα” επικράτησε με 3-1, σε μία αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τα μεγάλη λάθη του πορτιέρε, Κάριους. Δύο γκολ ο Μπέιλ και ένα ο Μπενζεμά, για την ομάδα του Κλοπ είχε σκοράρει ο Μανέ.

Το σύνολο του Γερμανού προπονητή, πάντως, για να φτάσει στη γη της επαγγελίας θα πρέπει να βάλει τέλος και σε ένα τρομερό σερί τελικών που ”τρέχει” η Ρεάλ, η οποία στους επτά τελευταίους τελικούς που έπαιξε έχει μόνο νίκες! Αυτό και μόνο την καθιστά φαβορί. 

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, ο Κάρλο Αντσελότι είπε μεταξύ άλλων: “Αυτό είναι κάτι που ονειρεύεσαι αλλά δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αυτός είναι ο πέμπτος μου τελικός. Έχω καλές αναμνήσεις από όλους τους τελικούς μου. Ο καλύτερος ήταν ο τελικός εναντίον της Λίβερπουλ το ’05, αλλά το χάσαμε. Όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να είσαι έτοιμος”.

Από την πλευρά του, ο Γιούργκεν Κλοπ, υπογράμμισε:  “Δεν έχω ιδέα πώς θα νιώσουμε αν κερδίσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη διάθεση να προετοιμάσουμε ένα πραγματικό παιχνίδι και έναν σωστό αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης με την πιο επιτυχημένη ομάδα στο Champions League, ο προπονητής της μπορεί να κερδίσει τέσσερις φορές, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εμπειρία από τη μια μέρα στην άλλη. Κι εμείς είμαστε έμπειροι, τρίτος τελικός σε πέντε χρόνια. Αυτό είναι ιδιαίτερο”.

Το βράδυ του Κώστα Τσιμίκα

Φυσικά ο τελικός θα έχει και ελληνικό χρώμα. Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται στις διαθέσιμες επιλογές του Κλοπ και αν το επιτρέψει η ροή του αγώνα, ο τεχνικός των Reds μπορεί να τον ρίξει στο παιχνίδι και να τον κάνει τον δεύτερο Έλληνα που θα αγωνιστεί σε τελικό Champions League με ευρωπαϊκή ομάδα, μετά τον Άκη Ζήκο με την φανέλα της Μονακό. Ο διεθνής άσος ζει το όνειρό του και αν η ομάδα του καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που το έχει καταφέρει ποτέ!

Οι πιθανές ενδεκάδες

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Λίβερπουλ αναμένεται να παραταχθεί με τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια. Άρνολντ δεξιός μπακ, Ρόμπερτσον αριστερός και ο Φαν Ντάικ με τον Κονατέ οι δύο στόπερ. Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Σαλάχ, Μανέ και Λουίς Ντίας η επιθετική τριπλέτα.

Η Ρεάλ, τώρα, πιθανότατα θα ξεκινήσει με τον Κουρτουά στην υπεράσπιση της εστίας. Μιλιτάο και Αλάμπα οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Μεντί αριστερός μπακ, Καρβαχάλ δεξιός. Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς στον άξονα του κέντρου. Βαλβέρδε και Βινίσιους στα άκρα, με τον Μπενζεμά στη κορυφή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό