35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις – Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συντριβή του κόμματός του και τη νίκη της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, ενω η ευρωπαϊκή κάλπη είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του Βέλγου πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε τη διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.

Ευρωεκλογές 2024: Θρίαμβος Λε Πεν – Μπαρντελά στη Γαλλία – Διάγγελμα Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η άνοδος των ακροδεξιών λαϊκιστών συνιστά κίνδυνο τόσο για τη Γαλλία όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία τόνισε πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σκόπιμο είναι να λάβει τον λόγο ο γαλλικός λαός.

Θρίαμβος Λε Πεν – Μπαρντελά

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται πολύ μπροστά έναντι του κόμματος Μακρόν, λαμβάνοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το 32,4% των ψήφων.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

ΓΑΛΛΙΑ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι της «Ν» στο Viber Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι της «Ν» στο Youtube

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό