29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τον γνωστό δικηγόρο που συνελήφθη – Πειθαρχικό ζητά ο ΔΣΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του πασίγνωστου δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί τα ξημερώματα της Κυριακής (16/6).

Μάλιστα ο γνωστός ποινικολόγος αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας (17/6) στις 08:00 ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας στην Ευελπίδων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Τι συνέβη – Ποιος δικηγόρος συνελήφθη

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (15/6), όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν αστυνομικοί έφτασαν στην κλινική, διαπίστωσαν πως επρόκειτο για έναν πασίγνωστο ποινικολόγο και τη σύζυγό του που ήταν βαριά τραυματισμένη, με τον γιατρό να ισχυρίζεται πως τα τραύματα είχαν γίνει από ανθρώπινο χέρι

Από την πλευρά του το ζευγάρι ανέφερε πως η γεννημένη το 1987 σύζυγος του ποινικολόγου είχε πέσει από τις σκάλες, κάτι που το υποστήριζε κ ο ίδιος. Όμως ο γιατρός της κλινικής επέμενε ότι τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση. Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ κ από εκεί μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας.

Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας όπου ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό. Ο γιατρός κατέθεσε πως τα τραύματα έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και οι δύο δικηγόροι επέμειναν πως ήταν από πτώση χωρίς κανένας από τους δύο να υποβάλει μήνυση.

Τι ισχυρίζεται η σύζυγός του

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το flash.gr επικοινώνησε με τη σύζυγό του γνωστού δικηγόρου, η οποία υποστήριξε πως είχε ένα ατύχημα και χτύπησε, πέφτοντας από σκάλες μέσα στο σπίτι της. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, είναι εκτός νοσοκομείου και αναρρώνει σπίτι της.

Μετά από αυτή τη διαδικασία ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί ο δικηγόρος. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου του πήραν αποτυπώματα και φωτογραφίες.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ο δικηγόρος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό