23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Βρέθηκε το πτώμα του διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση, το Σαββατοκύριακο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στο υψίπεδο του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του Σουκρ.

Νωρίτερα, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου είχε ανακοινώσει ότι ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της, Φουάντ Σουκρ, βρισκόταν μέσα στο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού που στοχοθετήθηκε από ισραηλινή επιδρομή, αλλά δεν είχε διευκρινίσει σχετικά με την τύχη του.

«Έχει στα χέρια του το αίμα πολλών Ισραηλινών»

Αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Σουκρ, τον οποίο κατονόμασε ως τον πλέον υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ και κατηγόρησε ως υπεύθυνο για το πλήγμα με ρουκέτα το Σάββατο που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και νέους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει οποιαδήποτε ανάμειξή της στην επίθεση αυτή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι ο Σουκρ «έχει στα χέρια του το αίμα πολλών Ισραηλινών. Απόψε δείξαμε ότι το αίμα του λαού μας έχει τίμημα και ότι δεν υπάρχει τοποθεσία εκτός εμβέλειας των δυνάμεών μας για τον σκοπό αυτόν».

Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας από άλλη χώρα στην περιοχή επιβεβαίωσε ότι ο Σούκρ υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το Reuters.

Στην ανακοίνωσή της σήμερα η Χεζμπολάχ σημείωσε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε κτίριο κατοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης, και ότι «αριθμός πολιτών» σκοτώθηκε, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο Φουάντ Σουκρ «ήταν παρών στο κτίριο αυτό εκείνη τη στιγμή», αλλά η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να αναμένει οριστικά στοιχεία όσον αφορά την τύχη του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό