22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: 20 χρόνια από τον θάνατό της – Οι 10 καλύτερες ατάκες της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «χαρτοπαίχτρα», η «τρελή σαραντάρα», η «θεία μας η χίπισσα», η Ρένα της καρδιάς μας έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 29 Ιουλίου το 2004 αφήνοντας ένα τεράστιο κενό.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Όχι άδικα, αφού χάριζε απλόχερα το γέλιο στο κοινό με κάθε ρόλο που υποδυόταν.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την «Παριζιάνα» της και τα «υπέροχα» γαλλικά της, τη «θεία μας τη χίπισσα» με το τέλειο look στα Μάταλα και τα άφρο μαλλιά ή την «τρελή σαραντάρα» που αποζητούσε τον έρωτα; Κι είναι κι άλλοι τόσοι ρόλοι της που έκαναν επιτυχία, που αν αρχίσω να τους καταγράφω θα μάς πάρει όλη μέρα.

Η σπουδαία κωμικός γεννήθηκε στην Κέρκυρα και πέθανε στις 29 Ιουλίου του 2004 στο Μαρούσι Αττικής, σε ηλικία 81 χρονών. Το 1967 έκανε και τον τρίτο γάμο της, με τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη, με τον οποίο έζησαν αγαπημένοι ως τον θάνατό της.

https://www.instagram.com/p/B0gKi4xI6b0/

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ η Ρένα Βλαχοπούλου είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για την υποκριτική που μπορεί να μην είχε σπουδάσει, είχε όμως έμφυτο ταλέντο σε αυτήν.

Δεν πέρασα ούτε απ’ έξω από τη δραματική σχολή. Πουθενά δεν έχω τελειώσει. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι περιορισμένης μορφώσεως. Γιατί υπήρξε Κατοχή, ορφάνια, κλπ.. Είναι έμφυτα όλα αυτά. Είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα έχεις μέσα σου. Εγώ χορό δεν διδάχτηκα ποτέ. Ό,τι να μου πεις, πριν να μου το πει ο χορογράφος, ξέρω που θα πάει το πόδι, το χέρι, το μάτι μου, ξέρω τι θα αρέσει κάτω. από διαίσθηση. Τη στιγμή που παίζω είμαι θεατής.

https://www.instagram.com/p/Bl0tdjvHDOS/

Είμαι αντι – βεντέτα. Δεν είχα αυτό το ψώνιο ποτέ κι ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έφτασα εκεί που έφτασα.

Τα παιδιά αγαπούσαν πολύ τη Ρένα Βλαχοπούλου, όπως και η ίδια. Όμως, δεν κατάφερε να αποκτήσει κανένα, παρά τους 3 γάμους της.

«Εμένα προσωπικά δε μου έλειπε το παιδί. Απλά για τον Γιώργο μου ήθελα να το κάνω. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσα να είμαι κοντά του να το μεγαλώσω εγώ σωστά και όχι οι ξένες γυναίκες. Να κάνω ό,τι κάνουν όλες οι μάνες του κόσμου. Ίσως ο Θεός δεν μου έδωσε παιδιά γιατί με είχε προορίσει για άλλο σκοπό…» είχε πει η ίδια.

Μπορεί η ζωντάνια της και το πηγαίο, αυθεντικό χιούμορ της να λείπουν από το καλλιτεχνικό στερέωμα – και τη ζωή μας – όμως μια ηθοποιός σαν την Ρένα Βλαχοπούλου δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ χάρη στο έργο που άφησε πίσω.

Είκοσι χρόνια λοιπόν από τον θάνατό της, θυμηθήκαμε 10 αξεπέραστες ατάκες της.

«Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι και τρως» (Η Παριζιάνα)

«Madame Pelagie de Paris, de combination, de κομπινεζόν, l’ escalier, toilette, very sex, ζαμανφού» (Η Παριζιάνα)

«Πόσο είναι το υπόλοιπο της ζωής σας; Γιατί αν είσαι 70-75 χρονών και πρόκειται να ζήσεις μέχρι τα 80. Γιατί να βάλω μαύρα; Τα μαύρα δεν μου πάνε» (Μια τρελή, τρελή Σαραντάρα)

«Έτσι είναι η ζωή. Αρχίζεις μουσίτσα, γίνεσαι μούσα και στο τέλος καταντάς μουσείο!» (Μια τρελή, τρελή Σαραντάρα)

«Πρόσεχε Τζίμη! Αμ δεν προσε…ρε Τζίμη, δεν προσε…» (Η Παριζιάνα)

«Αυτό ήταν. Τον έπιασε, τον έπιασε. Έλα Βαγγέλη μου. Έλα Βαγγελάκη μου η Παναγιά μαζί σου. Κοίτα μωρή τι του κάνεις του παιδιού. Σιγά Βαγγέλη μου. Σύνελθε αγοράκι μου. Έτσι. Δεν έχεις αφήσει τρελό για τρελό να μην τον έχεις φέρει σ’αυτό το σπίτι» (Η Παριζιάνα)

«Να πάρει η ευχή. Άντε χάσου από ‘δω. Γιατί χασμουρήθηκες; Όχι, να μη χασμουρηθείς γιατί μου έφερες γρουσουζιά. Αη μωρή, φύγε από ‘δω πέρα» (Η χαρτοπαίχτρα)

«Πέθανε ο θείος! Πέθανε ο θείος!….Θείε μου, που μας άφησες ορφανά!» (Μία Ελληνίδα στο χαρέμι)

«Τώρα βυθίιιζομαι. Ρίχνε προτού βυθιστώ. Βυθίιιζομαι σε ύπνο. Κατοστάρι είπαμε, μαντάμ. Μπορεί να κοιμόμαστε, αλλά βλέπουμε!» (Μια Ελληνίδα στο χαρέμι)

«Να βάλω τα φιογκάκια μου και την ποδίτσα του σχολείου, να πάμε στη μαμά μας» (Ραντεβού στον αέρα)



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό