29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ράλι 6% για τη μετοχή της Richemont μετά τις πωλήσεις-ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μετοχές του ελβετικού ομίλου ειδών πολυτελείας Richemont σημείωσε άνοδο έως και 6,3% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ για το σύνολο του έτους, παρόλο που οι δαπάνες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μειώθηκαν.

Ο ιδιοκτήτης της Cartier δήλωσε ότι οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% στο ιστορικό υψηλό των 20,6 δισ. ευρώ (22,38 δισ. δολάρια) κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, παρά την αποδυνάμωση των προοπτικών για τις μάρκες πολυτελείας.

Οι πωλήσεις του δ’ τριμήνου του οικονομικού έτους μειώθηκαν κατά 1% στα 4,8 δισ. ευρώ σε πραγματικές τιμές, λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης σε Ασία-Ειρηνικό.

«Αντιμετωπίσαμε μια εξασθένηση των πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο στην Ασία-Ειρηνικό, η οποία όμως υπεραντισταθμίστηκε από την υψηλότερη ανάπτυξη σε όλες τις άλλες περιοχές. Όπως είχαμε προβλέψει, η βιώσιμη ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος Johann Rupert σε δήλωσή του.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Nicolas Bos, διευθύνων σύμβουλος της Van Cleef & Arpels, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, από την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό