23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ράλι της μετοχής δια χειρός Iger

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι επενδυτές την επιστροφή του Bob Iger στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Disney, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η αγορά βλέπει στο πρόσωπό του ένα «σταθερό χέρι» που μπορεί να οδηγήσει την εταιρεία σε ήρεμα νερά, μετά τις φουρτούνες.

Η μετοχή της Disney κατέγραψε άνοδο έως και 9% στα 100,12 δολάρια για να περιοριστούν στη συνέχεια τα κέρδη της στο +5,72%, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Bob Chapek, που είχε επιλεγεί πριν από 11 μήνες από τον ίδιο τον Robert Iger για διάδοχός του, αποχωρεί, για να παραδώσει τα ηνία και πάλι στον προκάτοχό του. Η Disney αντιμετωπίζει πολυάριθμες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και οι πιο αδύναμες των προσδοκιών οικονομικές επιδόσεις το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, που οφείλονται κατά κύριο στις υπηρεσίες streaming.

O Iger ήταν 15 χρόνια στο τιμόνι της Disney και ήταν εκείνος που ουσιαστικά την μετέτρεψε στον παγκόσμιο κολοσσό ψυχαγωγίας που είναι σήμερα. Ο Chapek σχεδίαζε πάγωμα προσλήψεων, περικοπές κόστους και απολύσεις ανά την εταιρεία, σύμφωνα με  υπόμνημα που έχει στην κατοχή του το CNBC. Είχε έρθει σε σύγκρουση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου για διάφορες αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι έως και χθες η μετοχή της Disney κατέγραφε πτώση 41% για το 2022, ύστερα από ένα δυναμικό ράλι το 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό