22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ράλι ανόδου στον καφέ Arabica – Ρεκόρ 13 ετών άγγιξαν οι τιμές

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχείς είναι οι αυξήσεις της τιμής του καφέ, καθώς οι συνεχείς διαταραχές του εφοδιασμού ωθούν την τιμή των κόκκων αραβικής ποικιλίας (Arabica) στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 3,3% στα 2,6805 δολάρια ανά λίβρα στη Νέα Υόρκη, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% φέτος, καθώς οι ελλείψεις των φθηνότερων κόκκων robusta υποδαυλίζουν τη ζήτηση για την ποικιλία arabica που προτιμούν οι εξειδικευμένες αλυσίδες.

Το ράλι του καφέ έχει επιταχυνθεί από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην κορυφαία παραγωγό Βραζιλία, η οποία ολοκληρώνει τη συγκομιδή του 2024-25και οι προοπτικές της παραγωγής εξασθένησαν μετά τη ζέστη και την ξηρασία που έπληξαν τα χωράφια.

«Όλα εξαρτώνται από τον καιρό», δήλωσε ο Kona Haque, επικεφαλής έρευνας της ED&F Man, επισημαίνοντας τις συνθήκες στις κύριες περιοχές καλλιέργειας καφέ της Βραζιλίας και την έλλειψη βροχής που προβλέπεται για το επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό