28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ράλι ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Οι δύο βασικές αιτίες είναι  αφ’ ενός η σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα ισχυρά κράτη μέλη της Ευρωζώνης (μετά τη Γερμανία και η Γαλλία ανακοίνωσε χαμηλότερο πληθωρισμό) και αφ’ ετέρου η αναμονή ανακοινώσεων από την αμερικανική FED σε ότι αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων της. Το αγοραστικό ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 1,72%, ο γαλλικός CAC 2%, ο ιταλικός MIB 1,5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 αυξάνονταν μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος κατά 2,1% περίπου.

Την ίδια ώρα άλλαζαν και οι τάσεις στους αμερικανικούς δείκτες και οι 3 μεγαλύτεροι γυρνούσαν από αρνητικοί σε θετικοί. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Dow Jones πέρασε από αρνητικός σε θετικός (0,5%) εν αναμονή δηλώσεων ή αποφάσεων της FED.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Δεν ακολούθησε το έντονο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η άνοδος ήταν πολύ ρηχή και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα επίπεδα που είχε όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση. Διαμορφώθηκε στις 946,10 μονάδες με άνοδο 0,24%. Η αξία συναλλαγών ήταν 56 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 54 έκλεισαν ανοδικά και οι 46 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε μόλις 0,11% (παρά το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap επίσης αυξήθηκε κατά 0,11%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (3,92%), Τραπεζών (1,6%), Πετρελαίου-Αερίου (0,31%), Τεχνολογίας (0,26%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,75%), Τηλεπικοινωνιών (-1,02%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,02%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών είχαν οι μετοχές των ΟΤΕ, Alpha Bank, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό