16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς το κινητό σας μπορεί να καταλάβει αν σας παρακολουθούν με κρυφή κάμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα δυνατότητα των smartphones μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε την κάμερα του κινητού μας κυρίως (ή μόνο) για να βγάλουμε φωτογραφίες. Τώρα πια, μας βοηθούν σε κάτι σημαντικότερο: Ανιχνεύουν τις κρυφές κάμερες που ίσως μας κατασκοπεύουν.

Όχι, δεν είμαστε κατάσκοποι, ούτε παίζουμε σε ταινίες. Όμως, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε χώρους με κρυφές κάμερες – δοκιμαστήρια, για παράδειγμα – και καλό είναι να μπορούμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο εύκολος τρόπος για να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το smartphone σας μόνο με τη φωνή σας

Η νέα αυτή δυνατότητα των smartphone βρίσκεται στην προσθήκη ενός αισθητήρα time-of-flight (ToF) σε πολλά νέα μοντέλα.

Ο αισθητήρας βοηθά τη συσκευή μας να αναλύσει σε βάθος τις πληροφορίες που παίρνει την τοποθεσία που φωτογραφίζει.

Με τη βοήθεια laser, το οποίο πέφτει πάνω σε αντικείμενα και επιστρέφει στον αισθητήρα, το κινητό αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει κι όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων, αλλά μας δείχνει τις παράξενες αντανακλάσεις που δημιουργούνται όταν το laser χτυπάει πάνω σε κάτι ασυνήθιστο, όπως είναι ο φακός μίας κάμερας.

Σύμφωνα με το Forbes, η παραπάνω καινοτομία ανιχνεύει κρυφές κάμερες σε ποσοστό 90% – φυσικά και οι συσκευές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είναι πιο αποτελεσματικές.

Κάμερες μπορούν να κρυφτούν οπουδήποτε, από θύρες USB μέχρι ξυπνητήρια και λούτρινα παιχνίδια. Ακόμη κι αν ξέρουμε ότι υπάρχουν σε ένα δωμάτιο, δύσκολα θα τις εντοπίσουμε με γυμνό μάτι. Τώρα μπορούμε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς, λοιπόν, τόσο σε δοκιμαστήρια, όσο και σε δημόσιες τουαλέτες, AirBnB και ξενοδοχεία. Ο έλεγχος δε θα πάρει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό