31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πώς τα τουρκικά μέσα σχολιάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Θετική αποτίμηση κάνουν στην Άγκυρα πάρα τις διαφωνίες που προέκυψαν κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η θέση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί, στην οποία αναφέρθηκε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η γραμμή που κινούνται στην Τουρκία όσον αφορά την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε ότι δυο πλευρές πάρα τις διαφορές τους πρέπει να εστιάσουν στη θετική ατζέντα.

Άλλωστε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται μέσα στο 2024 να συναντηθούν άλλες τρεις φορές.

Αρχής γενομένης τον Ιούλιο στη σύνοδο του κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ συμφωνήθηκε το επόμενο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα πιθανότατα τον επόμενο Δεκέμβριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τρίτη (14/5) στον τουρκικό Τύπο η πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης στέκεται στο θετικό κλίμα που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επισφραγίστηκε και με τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Hurriyet που κάνει λόγο για μια πολύ ωραία μέρα στο Αιγαίο.

Δεν πέρασε πάντως απαρατήρητο ότι στις κοινές δηλώσεις, το σημείο που υπήρξε περισσότερη ένταση, ήταν η αντιπαράθεση στο θέμα της Χαμάς, με τον Τούρκο πρόεδρο να επαναλαμβάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό