Home Ειδήσεις Ελλάδα Πώς ο Τζ.Μπους «αυτοκαταδικάστηκε» για το Ιράκ

Πώς ο Τζ.Μπους «αυτοκαταδικάστηκε» για το Ιράκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την «βάναυση» και «αδικαιολόγητη» εισβολή στο… Ιράκ, της οποίας ήταν υπαίτιος, καταδίκασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εννοώντας -προφανώς- την εισβολή στην Ουκρανία και διορθώνοντας στη συνέχεια το λάθος του.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ντάλας, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς επέκρινε το πολιτικό σύστημα της Ρωσίας, είπε :«Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη Ρωσία και η απόφαση ενός άνδρα να ξεκινάει μια απολύτως αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ».

Κουνώντας το κεφάλι του έσπευσε αμέσως να διορθώσει. «Εννοώ στην Ουκρανία» είπε και απέδωσε το λάθος στην ηλικία του, προκαλώντας γέλιο.

Speaking in Dallas this afternoon, former President George. W Bush made a significant verbal slip-up while discussing the war in Ukraine.

He tried referencing what he described as the “wholly unjustified and brutal invasion” — but said Iraq, instead of Ukraine. pic.twitter.com/tw0VNJzKmE

— Michael Williams (@michaeldamianw) May 19, 2022

Ο παρατεταμένος πόλεμος στο Ιρακ,  στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η εισβολή των ΗΠΑ έγινε με το πρόσχημα της ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής που όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το γλωσσικό ολίσθημα προκάλεσε πολλά σχόλια στο Twitter. Μεταξύ των χρηστών που αντέδρασαν ήταν ο παρουσιαστής του δικτύου του NBC, Mehdi Hasan, ο οποίος έγραψε: «Δεν γελάω και υποθέτω, ούτε οι οικογένειες των χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών και των εκατοντάδων χιλιάδων Ιρακινών που πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Τζορτζ Μπους είχε δίκιο», έγραψε κάποιος άλλος.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version