21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς ο πρίγκιπας Φίλιππος προετοίμαζε τον William για να γίνει βασιλιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διαδοχή του θρόνου δεν είναι εύκολη υπόθεση!

Ναι, μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ στα 95 της να βρίσκεται ακόμη στον θρόνο, όμως ο πρίγκιπας William αρχίζει σιγά σιγά να αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντά, μετά και από την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου. O Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge ντυμένοι στα μαύρα, επισκέφτηκαν τη Μοίρα 282 (East Ham), στο Air Training Corps στις 21 Απριλίου. Ο William αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του τις επόμενες εβδομάδες, για να συζητήσουν το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας.

Και αν αυτό φαίνεται σαν ένα βαρύ φορτίο στους ώμους τους, πρέπει να ξέρεις πως είναι κάτι για το οποίο ο πρίγκιπας κυριολεκτικά προετοιμαζεται σε όλη του τη ζωή. Τα Μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το My London, εικάζουν ότι ο Δούκας του Cambridge, ο οποίος θα ανέβει στο θρόνο μετά τον πατέρα του, Κάρολο, θα μπορούσε να είναι βασιλιάς έως το 2048. Σε εκείνο το σημείο, o τότε 65χρονος πρίγκιπας William, αν το καλοασκεφθείς, θα έχει περάσει το ήμισυ της ζωής του προετοιμάζοντας τον εαυτό του για να γίνει μονάρχης. Και, σύμφωνα με όσα είπε ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσι στο People «ήταν ο παππούς του, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να θέσει τις βάσεις για τον εγγονό του, ώστε μια μέρα να νιώσει άνετα ως βασιλιάς».

Από τον παππού του,τον πρίγκιπα Φίλιππο, πιθανώς ο William κληρονόμησε το ταλέντο του για το πόλο. Ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέδωσε επίσης μερικούς από τους πιο αξιόλογους βασιλικούς οργανισμούς που είχε κάτω από τη σκέπη του στον εγγονό του, συμπεριλαμβανομένων των Fauna & Flora International και British Trust for Ornithology. Πέρα από αυτό, ο Φίλιππος εργάστηκε σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο William θα ξέρει ακριβώς πώς να εκτελεί τα μελλοντικά του, βασιλικά καθήκοντα.

Όταν ο Wiliam ήταν πολύ μικρότερος  συνήθιζε να πηγαίνει στους παππούδες του κάθε Κυριακή. «Ήταν η ιδέα του Φίλιππου να οργανώνει γεύματα μεταξύ του William και της Ελισάβετ», δήλωσε ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσι στο People.  «Όταν έφτασε η στιγμή που η βασίλισσα έπρεπε να μιλήσει για δουλειές με τον William, ο Φίλιππος αποχωρούσε με πολύ διακριτικό τρόπο, γιατί δεν ένιωθε ότι η συνταγματική πλευρά της δουλειάς της Βασίλισσας ήταν κάτι στο οποίο έπρεπε να παρέμβει».

Και έτσι λοιπόν, αργά αλλά σταθερά, και χάρη στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο William πήρε τον χρόνο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον μάθαινε κάθε τι που της είχε διδάξει ο πατέρας της για τη μοναρχία.

«Αισθάνομαι τυχερός που δεν είχα μόνο το παράδειγμά του για να με καθοδηγήσει, αλλά και τη διαρκή παρουσία του στη δική μου ενήλικη ζωή – τόσο σε καλές εποχές όσο και στις πιο δύσκολες μέρες», έγραψε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στο αφιέρωμα του προς τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό