21.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πώς ο οργανισμός λέει «όχι» στις δίαιτες του ποδαριού

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι επιδιώκουν ταχεία απώλεια βάρους μέσω μεθόδων που υπόσχονται απώλεια έως και 5 κιλών σε μόλις μία εβδομάδα, συνήθως καταλήγουν πίσω στο αρχικό τους βάρος, με την πιθανότητα να βλάψουν την υγεία τους. Ο δρ. Marcio Griebeler, ενδοκρινολόγος και ειδικός στην παχυσαρκία από την Cleveland Clinic, τονίζει: «Αν και είναι εφικτό να χάσετε σημαντικό βάρος γρήγορα, όταν κατανοήσετε τις επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στο σώμα σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι μια καλή επιλογή. Δεν θα σας προσφέρει τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που επιθυμείτε.»

Είναι πραγματικά δυνατόν να χάσετε πέντε κιλά σε μία εβδομάδα; Ναι, είναι εφικτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι υγιεινό ή ότι θα διαρκέσει.

Πολλοί καταφεύγουν σε «δίαιτες της μόδας» που επιτάσσουν αποκλειστική κατανάλωση λαχανικών, πλήρη αποχή από υδατάνθρακες και ζάχαρη, ή εντατική άσκηση. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή απώλεια βάρους, όμως το αποτέλεσμα είναι συνήθως παροδικό.

Ο δρ. Griebeler επισημαίνει ότι η γρήγορη απώλεια κιλών οφείλεται συχνά στην απώλεια όχι μόνο λίπους, αλλά και υγρών και μυϊκής μάζας. Για να επιτευχθεί βιώσιμη και αποτελεσματική απώλεια βάρους, πρέπει να επικεντρωθούμε στην καύση λίπους διατηρώντας ταυτόχρονα τη μυϊκή μάζα, κάτι που απαιτεί χρόνο και συνεχή προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα για τις δίαιτες του ποδαριού και την αντίδραση του οργανισμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό