18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς οι Ταλιμπάν έβγαλαν εκατομμύρια με τα γήπεδα στο Κατάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «χρυσή» επένδυση που έκαναν

Το Μουντιάλ 2022 προκάλεσε αντιδράσεις πριν καν ξεκινήσει λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Κατάρ με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ήταν παράλληλα και μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Ταλιμπάν ώστε να βγάλουν εκατομμύρια, όπως αναφέρει η Telegraph, αφού βοήθησαν στην κατασκευή των γηπέδων.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν επένδυσαν τα λεφτά που έπαιρναν επί χρόνια από το Κατάρ, στην αγορά εξειδικευμένων μηχανημάτων που ήξεραν ότι θα ήταν απαραίτητα για την κατασκευή των γηπέδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, οι χιλιάδες λίρες που επένδυσαν έφεραν έσοδα πολλών εκατομμυρίων, με την Telegraph να γράφει σχετικά: «Ορισμένα μέλη των Ταλιμπάν είχαν από έξι μέχρι και δέκα βαρέα μηχανήματα στη Ντόχα και κέρδιζαν έως και 10.000 λίρες ανά μηχάνημα το μήνα. Επένδυσαν πολλά στα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το τουρνουά ήταν η κότα με τα… χρυσά αυγά καθώς έβγαλαν εκατομμύρια».

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, πάντως, κάποια από αυτά τα γήπεδα δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά και θα διαλυθούν, με το Κατάρ να δωρίζει καθίσματα σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες ή ό,τι άλλο χρειαστούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό