35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Πώς να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά του υπνοδωματίου σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου ξεκινάς και τελειώνεις την κάθε σου ημέρα, ο χώρος όπου χαλαρώνεις και αποφορτίζεσαι. Παρόλα αυτά, αν το υπνοδωμάτιό σου δεν είναι ευρύχωρο, ίσως δυσκολεύεσαι να το διαμορφώσεις όπως θέλεις. Δε χρειάζεται να ανησυχείς όμως, γιατί υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκμεταλλευτείς ακόμα και την παραμικρή γωνιά του υπνοδωματίου σου, ανεξαρτήτως του μεγέθους του.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα μοιραστούμε μαζί σου τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλο το χώρο του υπνοδωματίου σου, μετατρέποντάς το σε ένα λειτουργικό δωμάτιο που θα αντανακλά το προσωπικό σου γούστο!

Βρες τα κατάλληλα έπιπλα

Τα έπιπλα δεν εξυπηρετούν μόνο λειτουργικούς, αλλά και αισθητικούς σκοπούς, σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού κι αν βρίσκονται. Επομένως, καλό είναι να έχεις και τα δύο αυτά στοιχεία στο μυαλό σου όταν επιλέγεις το κρεβάτι, τις ντουλάπες υπνοδωματίου, τα κομοδίνα και τα υπόλοιπα έπιπλα που θα βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου. Είναι σημαντικό να διαλέξεις έπιπλα στο σωστό μέγεθος για το χώρο, τα οποία να έχουν και ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να προσφέρουν extra πρακτικότητα. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο και γωνιακά τραπεζάκια, τα οποία να ΄γεμίζουν’ τις γωνίες του δωματίου που σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες!

Εκμεταλλεύσου την κάθετη διάσταση

…δηλαδή τους τοίχους του υπνοδωματίου σου! Όσο περιορισμένος κι αν είναι ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου, μπορείς πάντα να αξιοποιήσεις τους τοίχους με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι τα εντοιχισμένα ράφια, όπου μπορείς να τοποθετήσεις βιβλία, διακοσμητικά, φυτά εσωτερικού χώρου και κουτιά αποθήκευσης. Έτσι, θα δημιουργήσεις αυτομάτως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, χωρίς όμως να φορτώσεις κι άλλο το πάτωμα. Παράλληλα, τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τοποθετήσεις στα ράφια, θα αναβαθμίσουν αισθητικά το χώρο, αντανακλώντας το προσωπικό σου γούστο!

Βάλε καθρέφτες

Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να εκμεταλλευτείς τους τοίχους του υπνοδωματίου σου, κάνοντας παράλληλα το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, η καλύτερη λύση είναι οι καθρέφτες. Γιατί; Επειδή οι καθρέφτες αντανακλούν τόσο το φυσικό, όσο και το τεχνητό φως, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ευρυχωρίας και κάνοντας το δωμάτιο να δείχνει πιο φωτεινό. Για να δημιουργήσεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, μπορείς να τοποθετήσεις έναν ολόσωμο καθρέφτη στον ένα τοίχο του δωματίου και μία σύνθεση από μικρότερους καθρέφτες στον άλλο. Μία ακόμα ιδέα είναι να βάλεις στο χώρο ένα τραπεζάκι με επιφάνεια καθρέφτη, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερο στυλ στο υπνοδωμάτιό σου, αφού αντανακλά οτιδήποτε βρίσκεται πάνω του!

Επίλεξε εντοιχισμένους αποθηκευτικούς χώρους

Τα υπνοδωμάτια των περισσότερων διαμερισμάτων σήμερα έχουν εντοιχισμένες ντουλάπες, οι οποίες γλυτώνουν χώρο, προσφέροντας παράλληλα λειτουργικότητα ακόμα και στα πιο μικρά δωμάτια. Αν από την άλλη σκέφτεσαι να κάνεις ανακαίνιση στο υπνοδωμάτιό σου και θέλεις να εκμεταλλευτείς το χώρο στο έπακρο, τότε μια εντοιχισμένη ντουλάπα είναι η ιδανική επιλογή. Το καλό με τις εντοιχισμένες ντουλάπες είναι ότι κατασκευάζονται κατά παραγγελία, οπότε μπορείς να την προσαρμόσεις στις διαστάσεις του χώρου σου και να τη διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ!

Αξιοποίησε τις γωνίες δημιουργικά

Όταν ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου είναι περιορισμένος, τότε είναι σημαντικό να αξιοποιήσεις όλες τις γωνίες -ακόμα και την πιο μικρή! Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Με πολλούς τρόπους! Ένας από αυτούς είναι να τοποθετήσεις σε μία γωνία μία μικρή γωνιακή πολυθρόνα, καρέκλα, ή ακόμα και ένα πουφ ή σκαμπό μαζί με ένα μικρό τραπεζάκι και μία λάμπα. Έτσι, η άδεια μέχρι πρότινος γωνία θα μεταμορφωθεί σε ένα cozy σημείο όπου θα μπορείς να χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ ή διαβάζοντας το βιβλίο σου! Ακόμη μία ιδέα για να εκμεταλλευτείς μία από τις γωνίες του υπνοδωματίου σου είναι να εγκαταστήσεις ένα γωνιακό τραπέζι ή γραφείο, το οποίο αποτελεί ιδανική λύση για να γλυτώσεις χώρο αν δουλεύεις από το σπίτι!

Το να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλους τους χώρους του υπνοδωματίου σου δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εφαρμόζοντας τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σου, μπορείς να αξιοποιήσεις κάθε γωνιά του με στυλ και λειτουργικότητα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό