20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ του Freedom Pass οι εμβολιασμένοι νέοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση – Πότε ξεκινάει η διαδικασία

Μέσω εφαρμογής της Viva θα πάρουν τα 150 ευρώ οι εμβολιασμένοι νέοι ηλικίας 18-25 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος Freedom Pass, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Το ποσό θα πιστώνεται σε ηλεκτρονικό λογαριασμό στο όνομα του δικαιούχου στο Viva Wallet της εταιρείας «Viva Υπηρεσίες Πληρωμών Μονοπρόσωπη ΑΕ», όπως δημοσιεύθηκε σήμερα στη «Διαύγεια». Προσφορά για την υλοποίηση του προγράμματος είχε υποβάλει και η Alpha Bank, η οποία απορρίφθηκε ως τεχνικά μη αποδεκτή.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, «η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα, είτε εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ».

Τι είναι η Freedom Pass

Το μέτρο αφορά νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα, στους οποίους θα δοθεί η προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για στοχευμένες αγορές, που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία.

H κάρτα ελευθερίας ή freedom pass θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (έστω και την πρώτη δόση) ή θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό