18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς θα κολυμπήσεις άφοβα στη θάλασσα αν έχεις περίοδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πόσο ασφαλές είναι να κολυμπάς με ταμπόν και όλες οι εναλλακτικές που μπορείς να δοκιμάσεις.

Η έμμηνος ρύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για την πλειοψηφία των γυναικών. Ο έντονος πόνος στην κοιλιά και οι αλλαγές στο σώμα μας προκαλούν συχνά δυσφορία και μας στερούν τις βουτιές στην θάλασσα για λίγα 24ωρα.

Πίστεψέ μας, με τις κατάλληλες κινήσεις δεν χρειάζεται να αλλάξεις καμία από τις καθημερινές σου δραστηριότητες όταν έχεις περίοδο, και ναι, αυτό περιλαμβάνει το κολύμπι. Σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), περίπου 91 εκατομμύρια γυναίκες άνω των 16 ετών κολυμπούν σε ωκεανούς, λίμνες ή ποτάμια κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Στην πραγματικότητα, η κολύμβηση είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές άθλημα αναψυχής στην Αμερική μετά το περπάτημα, την άσκηση με εξοπλισμό και το κάμπινγκ.

Τα 3 πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που προκαλεί το άγχος και πώς θα πάρεις τα μέτρα σου

Θα σταματήσει η περίοδός μου στο νερό;

Πιθανότατα έχεις ακούσει ότι η περίοδός σου θα σταματήσει στο νερό. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό ωστόσο δεν ισχύει απόλυτα. Η πίεση του νερού θα λειτουργήσει ενάντια στη δύναμη της βαρύτητας, εξουδετερώνοντας τη ροή του αίματος. «Η πίεση του νερού μπορεί να το κάνει έτσι ώστε το αίμα να μην ρέει πραγματικά έξω από τον κόλπο», αναφέρει στο Refinery29 η γυναικολόγος Jennifer Linhorst.

Όταν βγεις από το νερό, η ροή του αίματος θα επανέλθει στο φυσιολογικό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να φορέσεις κάποιο είδος εμμηνορροϊκού προϊόντος (σερβιέτα, ταμπόν κ.ά), εκτός εάν διανύεις τις τελευταίες ημέρες της περιόδου και η ροή σου είναι πολύ ελαφριά.

Μπορώ να κολυμπήσω με σερβιέτα;

Oι σερβιέτες έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν το αίμα της περιόδου, απορροφούν όμως και νερό επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το κολύμπι.

Μπορώ να κολυμπήσω με ταμπόν;

Τα ταμπόν είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θες να κολυμπήσεις εν μέσω της περιόδου σου. Φρόντισε να το αλλάζεις συχνά και αμέσως μόλις βγεις από την θάλασσα.

Μπορώ να κολυμπήσω με κύπελλο εμμήνου ρύσεως;

Η απάντηση είναι ναι. Πρόκειται για ένα μικρό, κύπελλο σιλικόνης που μπορείς να φορέσετε μέσα στον κόλπο σας για να συλλέξετε αίμα περιόδου. Όταν αφαιρείτε το φλιτζάνι σας, αδειάζετε το αίμα στην τουαλέτα, πλένετε το φλιτζάνι σας στο νεροχύτη και το βάζετε ξανά. Τα κύπελλα εμμήνου ρύσεως μπορούν να φορεθούν έως και δώδεκα ώρες –

κεντρικής: pexels.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό