28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Πώς θα εξελιχθεί η ένταση των ανέμων το βράδυ και αύριο, Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκρατημένοι αισιόδοξοι φαίνονται ειδικοί, μέχρι αυτή την ώρα, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στην Πάρνηθα, καθώς μέχρι στιγμής οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σχόλιο για την πορεία και την ένταση των ανέμων έκανε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, καθώς έκανε λόγο για εκ νέου ενίσχυση από τα ξημερώματα της Κυριακής με μικρότερες εντάσεις σε σχέση με τις σημερινές.

Η ανάρτηση Κολυδά:

«Ενισχυμένο το πεδίο των ανέμων στην Αττική κυρίως στα ανατολικά, όπου οι ριπές του ανέμου τοπικά φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στα βόρεια της Αττικής στην περιοχή της Πάρνηθας οι μέσες εντάσεις είναι μικρότερες, όμως τοπικά οι ριπές του ανέμου και εκεί φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ μέχρι τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση του πεδίου ανέμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Eκ νέου ενίσχυση προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής με μικρότερες εντάσεις σε σχέση με τις σημερινές».

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ✅Ενισχυμένο το πεδίο των ανέμων στην Αττική κυρίως στα ανατολικά , όπου οι ριπές του ανέμου τοπικά φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στα βόρεια της Αττικής στην περιοχής της Πάρνηθας οι μέσες εντάσεις είναι μικρότερες , όμως τοπικά οι ριπές του ανέμου… pic.twitter.com/ZAplghsSuD

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 29, 2024

Ενημέρωση Πυροσβεστικής

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση δήλωσε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων έφτανε τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούσαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων.

Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούσαν κυρίως ελικόπτερα.

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής για Πάρνηθα: Επιπλέον 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα στη μάχη

Δείτε live όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο naftemporiki.gr



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό