22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πώς είναι το «πετράδι του Ιονίου» το χειμώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχεις συνηθίσει να το βλέπεις και να το θαυμάζεις μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες

Το λεγόμενο «πετράδι του Ιονίου» έχεις συνηθίσει να το βλέπεις και να το θαυμάζεις μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο λόγος για την παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά την οποία ακόμη κι αν δεν έχεις επισκεφθεί, σίγουρα γνωρίζεις καλά. Και μπορεί να έχεις δει πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τον Μύρτο το καλοκαίρι, αλλά πώς μοιάζει το χειμώνα; Όπως σε όλα τα νησιά, οι θάλασσες μοιάζουν πιο απόμακρες και άγριες αλλά ταυτόχρονα προκαλούν δέος.

Λένε ότι η παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς σε ταξιδεύει στον παράδεισο και όχι άδικα. Είναι ένα ονειρεμένο σκηνικό με καταγάλανα νερά, χρυσή άμμο και λευκές πέτρες που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Συνηθίζουν δε, να την αποκαλούν και κομμάτι του ουρανού λόγω του μπλε χρώματός της. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί την πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, είναι σίγουρα στο top ten και ολόκληρης της Ελλάδας. Αυτό που δημιουργεί αυτό τον μοναδικό συνδυασμό στα χρώματα είναι τα ολόλευκα βότσαλα που ενώνονται με το μοναδικό γαλάζιο χρώμα της θάλασσας λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Κάνουν το τοπίο να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής αλλά όχι μόνο το καλοκαίρι.

Ο Μύρτος είναι πάντα μια καλή αφορμή για βόλτα αν είσαι στην Κεφαλονιά. Το καλοκαίρι απολαμβάνεις τις βουτιές σου και το χειμώνα το περπάτημα δίπλα στο κύμα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό