31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πώς διαμορφώνεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου για τον Ιούνιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το “πράσινο” τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον μήνα Ιούνιο, από 10,656 το Μάιο, για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα λόγω αύξησης της χρηματιστηριακής τιμής της ενέργειας τον προηγούμενο μήνα.

Για κατανάλωση από 500 κιλοβατώρες και πάνω η τιμή διαμορφώνεται στα 12,642 λεπτά από 11,736. Το νυχτερινό τιμολόγιο είναι στα 9,976 λεπτά από 7,866.

Αύξηση των τιμών

Η αύξηση των τιμών της χονδρεμπορικής δε θα επηρεάσει μόνο τα πράσινα τιμολόγια αλλά και την άλλη κατηγορία τιμολογίων δηλαδή τα κίτρινα, των οποίων η τιμή καθορίζεται επίσης με βάση την τιμή της χονδρεμπορικής ex post, δηλαδή η αύξηση των τιμών τον Μάιο θα επηρεάσει τα κίτρινα τιμολόγια του Μαΐου.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμή το Μάιο η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος φτάνει τα 79,36 ευρώ/MWh. Τον Απρίλιο η χονδρεμπορική αγορά είχε κλείσει στα 60,16 ευρώ/MWh, δηλαδή το Μάιο καταγράφεται αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής κατά 31,8%.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι η ανοδική πορεία της τιμής της χονδρεμπορικής αγοράς του ρεύματος έρχεται ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και της αύξησης της συμμετοχής του φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου επίσης παρουσιάζει άνοδο διεθνώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό