16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς «διαβάζει» ο Π. Λιαργκόβας τις συστάσεις της Κομισιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Αναμενόμενες» χαρακτήρισε τις συστάσεις της Κομισιόν για την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ και καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00», με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Όπως είπε, δημιουργείται «ένα πιο στενό πλαίσιο, δεν θα μπορούμε να έχουμε μία πλουσιοπάροχη δημοσιονομική πολιτική,  να δίνουμε τόσα επιδόματα όπως δώσαμε στο παρελθόν. Θα πρέπει να είναι πιο μετρημένες και στοχευμένες οι δαπάνες της κυβέρνησης» πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε πως «η συντριπτική πλειονότητα των pass, των vouchers, των επιδομάτων θα εκλείψει και είναι λογικό» καθώς «από εδώ και πέρα πρέπει να είναι άλλη η στόχευση της οικονομικής πολιτικής».

«Άλλωστε η ενεργειακή κρίση απομειώνεται, πρέπει να προετοιμαστούμε με άλλα μέτρα δεν είναι μόνο τα επιδόματα και πρέπει να στραφούμε και σε εναλλακτικές πολιτικές, πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και να δούμε μειώσεις τιμών από την καλύτερη λειτουργία των αγορών σε όλους τους τομείς» παρατήρησε.

Επισήμανε ακόμη πως «το φορολογικό πλαίσιο χρειάζεται μεταρρύθμιση, πρέπει να διευκολύνονται οι επενδύσεις αλλά να μειωθεί η επιβάρυνση και στην μισθωτή εργασία, που έχει μεγάλο βάρος. Πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα, η Kομισιόν θέλει την διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εκτίμησε πως «ο πήχης μπορεί να κλείσει πιο πάνω» καθώς ο τουρισμός έχει μεγάλη αύξηση από νωρίς. Σε ό,τι αφορά την ανεργία παρατήρησε: «Εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος της χρονιάς να πλησιάσουμε το μονοψήφιο νούμερο στην ανεργία, συμφωνώ με τον κ. Σκέρτσο, θα δούμε αποκλιμάκωση της ανεργίας νωρίτερα από ότι λέει η Κομισιόν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό