21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς βαθμολογούν οι πολίτες τους εαυτούς τους και την κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alco διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία για λογαριασμό του σταθμού Open, για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, τι λένε για τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και το βαθμό ανταπόκρισής τους στην απαγόρευση μετακινήσεων, ποια είναι η άποψη τους για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και πόσο ανησυχούν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, 9/10 πολίτες θεωρούν την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγκυρη και επαρκή.

Το 92% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί επιβεβλημένο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το ποσοστό που δεν εγκρίνει όμως τα συγκεκριμένα μέτρα είναι ικανό να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των υπολοίπων που ζητούν την τήρηση τους.

Με άριστα το 10, οι πολίτες βαθμολόγησαν τους πολίτες για τη συνέπεια τους στην τήρηση των μέτρων. Το 22% βαθμολόγησε με 5 δηλαδή, έδωσε τη βάση.

Το 86% των ερωτηθέντων απάντησε πως η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το 11% θεωρεί πως καθυστέρησε και μόλις το 3% απάντησε Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Επίσης οι πολίτες βαθμολόγησαν με μέσο όρο 8 τον τρόπο που αντιμετώπισε συνολικά το κράτος την πανδημία.

Επίσης 9/10 πολίτες ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 8 -10% που αψηφούν τον ιό, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 900.000 κατοίκους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό