21.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πώς απαντάμε στα απαράδεκτα σχόλια που δέχθηκε η Νατάσσα Μποφίλιου για το σώμα της;

Ειδήσεις Ελλάδα

«”Πώς είσαι έτσι, με αυτή την περιφέρεια δεν μπορείς να προχωρήσεις”». Τι να κάνει σήμερα ο άνθρωπος που είπε αυτά τα απαράδεκτα λόγια στην ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου; Να έχει μετανιώσει; 

Στο -εγγύς θέλω να πιστεύω- μέλλον θα λέμε πως υπήρξαν άνθρωποι που κάποτε σχολίαζαν αρνητικά το σώμα κάποιου άλλου ανθρώπου. Και που όχι μόνο σχολίαζαν, αλλά προσπαθούσαν να κόβουν και φτερά συσχετίζοντας το σώμα με το ταλέντο και τη φωνή. Θα λέμε δηλαδή, πως κάποτε κάποιος είπε στη Νατάσσα Μποφίλιου πως «με αυτή την περιφέρεια δεν θα πάει πουθενά» και θα γελάμε. Πίσω στο σήμερα και για την ώρα αυτά τα λεγόμενα προβληματίζουν και δημιουργούν ερωτηματικά και το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και αν υπάρχουν ακόμα στον χώρο. Και πόσο άλλαξαν τις απόψεις τους κι αν μετάνιωσαν για το shaming που έκαναν και σε πόσο κόσμο στέρησαν όνειρα ή άφησαν πληγές.

Νατάσσα και Νέλλη Μποφίλιου μοιάζουν σαν δίδυμες- Η νέα εμφάνιση και τα κομψά looks

Και μπορεί πολλές φορές η απάντηση σε αυτούς τους ανθρώπους να είναι η επιτυχία -όπως κι αν μεταφράζεται αυτή η επιτυχία, δεν παύουν όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι μια κακή ανάμνηση και η αναφορά σε αυτούς επώδυνη αφού πολλές φορές αφήνουν ένα σημάδι. Και μπορεί η επιτυχία κάποιες φορές να είναι η πιο καλή απάντηση, η αλήθεια είναι όμως πως δεν μπορεί πάντα να σβήσει τις επώδυνες αναμνήσεις του παρελθόντος. Οι λέξεις που πληγώνουν, τα σχόλια που υποτιμούν, οι άνθρωποι που προσπάθησαν να περιορίσουν, αφήνουν ένα σημάδι, μια ουλή που μπορεί να μην επουλώνεται ποτέ εντελώς.

Μια τέτοια εμπειρία μοιράστηκε και η Νατάσσα Μποφίλιου η οποία με θάρρος και ειλικρίνεια, μίλησε για τις δικές της επώδυνες αναμνήσεις από τα πρώτα της βήματα στον χώρο του τραγουδιού.

https://www.instagram.com/p/C_KvzVloC8D/

Στη διαδικτυακή εκπομπή των Rainbow Mermaids αναφέρθηκε στα απαράδεκτα σχόλια για τα κιλά της και στην πίεση που της ασκήθηκε να αλλάξει την εμφάνισή της ως μέρος της προσπάθειας κάποιων ανθρώπων να την κάνουν να αμφισβητήσει την αξία της.

«Έχω ακούσει πάρα πολλά πράγματα γενικά. Το πιο φοβερό ήταν να ακούς ανθρώπους της δουλειάς να σου λένε: “Πώς είσαι έτσι, με αυτή την περιφέρεια δεν μπορείς να προχωρήσεις”. Όταν είσαι παιδάκι δεν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά σίγουρα σου αφήνει μια πληγή. Άκουσα πολλά εκείνη την περίοδο, αλλά όλο αυτό με πείσμωνε», είπε στο σημείο της συνέντευξης που θα πρέπει όλοι να σταθούμε.

Αυτά τα απαράδεκτα λόγια που αποτελούν μέρος της ιστορίας της Νατάσσας, αξίζει να μεταδίδονται κάποιες φορές ως παράδειγμα προς αποφυγήν ή για να ενδυναμώσουν ανθρώπους που είτε έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις είτε βρίσκονται ως μάρτυρες μπροστά σε μια τέτοια της ντροπής συνθήκη. Αυτά τα γεμάτα προκαταλήψεις και στερεότυπα για το γυναικείο σώμα λόγια, υπενθυμίζουν ότι -ακόμα και σήμερα- η εικόνα και η εξωτερική εμφάνιση μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη κάποιου.

Από την αρχή της καριέρας της πριν από 20 χρόνια, μέχρι σήμερα, η Νατάσσα έχει αποδείξει με την επιμονή και την αυθεντικότητά της ότι το κλειδί σε όλα είναι η αποδοχή του εαυτού μας και η υπέρβαση των περιοριστικών κοινωνικών προτύπων. Η μεγαλύτερη «εκδίκησή της» -αν μπορεί να περιγραφεί έτσι- είναι η επιτυχία, η πρόοδος και η εξέλιξη.

Για τη Νατάσσα Μποφίλιου η δύναμή της είναι ο πατέρας και η αδελφή της: Η γλυκιά αφιέρωση

Οι μόνες περιφέρειες που πρέπει να αναφέρουμε είναι εκείνες της Ελλάδας

Προφανώς και οι μόνες περιφέρειες που αξίζουν την προσοχή μας είναι εκείνες της Ελλάδας ή αλλιώς οι γεωγραφικές περιοχές που συνθέτουν την πλούσια και ποικιλόμορφη χώρα μας. Ας αναγνωρίσουμε, λοιπόν, ότι η πραγματική αξία ενός ανθρώπου δεν κρίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από τον χαρακτήρα, τις πράξεις και την προσφορά του στην κοινωνία. Κανένα σώμα δεν είναι «λάθος», καμία «περιφέρεια» δεν μπορεί να καθορίσει την αξία ενός ανθρώπου.

Ας δούμε δυο – τρεις φορές τη συνέντευξη της Νατάσσας και ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Ας μιλήσουμε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ας μετατρέψουμε τον πόνο σε δύναμη και ας χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες μας για να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Γιατί μόνο μέσα από την αναγνώριση και την αποδοχή του παρελθόντος μπορούμε να προχωρήσουμε προς ένα μέλλον γεμάτο αυτοπεποίθηση, αποδοχή και αγάπη για τον εαυτό μας.

Με ακόμα πιο απλά λόγια ας δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η αξία κάθε ανθρώπου δεν θα κρίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από την προσωπικότητα, το ταλέντο και την προσφορά του στην κοινωνία. Ναι; Ναι.

Για την ιστορία, όχι βέβαια ότι αφορά κάποιον άλλον πέρα από την ίδια, η Νατάσσα κατέκτησε τους fitness στόχους της. Το ερώτημα εδώ είναι το εξής: τι να κάνει σήμερα ο άνθρωπος που της είπε αυτά τα απαράδεκτα λόγια; Να έχει μετανιώσει;

Μία πιθανή απάντηση

Ο άνθρωπος που ξεστόμισε αυτά τα απαράδεκτα λόγια στην Νατάσσα Μποφίλιου οφείλει να έχει μετανιώσει βαθιά και να έχει επανεξετάσει τις αντιλήψεις του για την ομορφιά και την αξία. Ιδανικά, θα έπρεπε να έχει ζητήσει συγγνώμη από την ίδια την καλλιτέχνιδα, αναγνωρίζοντας τη δύναμη και το θάρρος της να μιλήσει ανοιχτά για αυτή την εμπειρία. Ακόμα και αν η συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το παρελθόν εκείνος θα έχει γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος. Αν πάλι δεν έχει μετανιώσει και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αξία ενός ανθρώπου κρίνεται από την «περιφέρεια» του τότε, ίσως, η μεγαλύτερη τιμωρία του είναι η ίδια η επιτυχία της Νατάσσας Μποφίλιου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό