16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιες οι προϋποθέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιοι και πώς θα λάβουν έξτρα χρήματα

Οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 φτάνουν τους 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, οι οποίοι μπορούν θα λάβουν το επίδομα που φτάνει έως και τα 100 ευρώ.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και θα μοιράσει στους δικαιούχους συνολικά 200 εκατ. ευρώ, ενώ η καταβολή του επιδόματος εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.

Διπλά τυχεροί, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που «καίνε» diesel, καθώς θα λάβουν διπλό επίδομα, αφού εκτός από το fuel pass 2, θα συνεχίσουν για το επόμενο 3μηνο να λαμβάνουν και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.

Με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας η επιδότηση αυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι των 5 ευρώ την προηγούμενη φορά.

Πιο αναλυτικά:

Εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης.
Εάν ο δικαιούχος επιλέξει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβει σε 65 ευρώ έναντι 40 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης.

Για τις νησιωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης τα ποσά είναι αυξημένα. Οι δικαιούχοι θα λάβουν είναι 100 ευρώ εάν επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα και 85 ευρώ εάν επιθυμούν πληρωμή στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση στις ψηφιακές κάρτες θα ανέλθει στα 60 ευρώ και στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων στα 45 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες οι δικαιούχοι θα λάβουν 70 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.
Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της επιδότησης θα είναι μικρότερο και κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό