22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πότε και γιατί η VW θα ξεπεράσει την Tesla;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μεγάλη μάχη έχει ήδη ξεκινήσει για το ποιος θα πάρει το στέμμα των ηλεκτρικών από την Tesla, με την VW να φαίνεται ο επικρατέστερος κατασκευαστής για να το καταφέρει.
Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess πιστεύει ότι η εταιρία του θα μπορέσει να πιάσει και να ξεπεράσει την Tesla σε παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι ελλείψεις σε βασικά υλικά θα περιοριστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί πολύ πιο γρήγορα η θέση της VW.
Σε συνέντευξή του στο CNBC παραδέχθηκε ότι η Tesla βρίσκεται μπροστά και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην ψηφιακή λειτουργία της ίδιας της εταιρίας. Όμως θεωρεί ότι η VW σύντομα θα την ξεπεράσει, τουλάχιστον σε αριθμούς πωλήσεων.
Δεν είναι όμως μόνο η VW που κυνηγά την Τesla, καθώς η πρόεδρος της GM Mary Barra, δήλωσε πέρσι ότι η εταιρία της θα είναι πρώτη στα ηλεκτρικά μέχρι το 2025, έχοντας παραγωγή 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέχρι εκείνη την χρονιά.
Τον ίδιο στόχο, αλλά για ένα χρόνο αργότερα, το 2026 έχει και η Ford, όντας και αυτή στο κυνήγι της πρώτης θέσης στα ηλεκτρικά.
Πάντως προς το παρόν η Tesla δεν έχει αντίπαλο πέρα από την ίδια την λειτουργία της εταιρίας και τα προβλήματα ποιότητας και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει στις παραδόσεις των μοντέλων της. Μοντέλα που κάποια εκ των οποίων, όπως το Model S κοντεύουν να κλείσουν δεκαετία στην παραγωγή.
Ένα ακόμα θέμα είναι η σημαντική αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων της, κάτι που ωθεί αρκετούς καταναλωτές να στραφούν σε άλλες εταιρίες. Mε τον Μusk να ασχολείται με ένα σωρό άλλα πράγματα πέρα από την Tesla είναι προφανές ότι η εταιρία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, στο οποίο πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό