20.7 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Πότε θα είναι ξανά κλειστά τα σχολεία – Οι επόμενες αργίες και τα τριήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τετραήμερο ανάπαυλας πλησιάζει για τους μαθητές όλων των ηλικιών της χώρας, καθώς τη Δευτέρα, είναι η πρώτη επίσημη σχολική αργία με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Φέτος, η εθνική εορτή πέφτει Δευτέρα, έτσι οι μαθητές θα έχουν μπροστά τους ένα τετραήμερο χωρίς μαθήματα, καθώς την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών.

Μόλις σχεδόν 3 εβδομάδες αργότερα, μετά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμη ένα τριήμερο χωρίς μαθήματα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου. Η 17 Νοεμβρίου τη φετινή χρονιά πέφτει Κυριακή και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου θα γίνουν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Οι αργίες για τη σχολική χρονιά 2024-25

Τα σχολεία στη συνέχεια θα κλείσουν κλασικά για δυο εβδομάδες για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές θα σηκώσουν τα μολύβια τους την 23η Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου.

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα υπολογίζεται στις 3 Μαρτίου επομένως υπάρχει ένα καθιερωμένο τριήμερο στο ημερολόγιο.

Το πρώτο «τετραήμερο» της χρονιάς φαίνεται ότι δημιουργείται την 25η Μαρτίου 2025 η οποία πέφτει Τρίτη, και έτσι θα παραταθεί το Σαββατοκύριακο. Όπως είναι αναμενόμενο τη Δευτέρα τα σχολεία στη χώρα θα έχουν γιορτή επομένως θα είναι μια χαλαρή ημέρα.

Οι διακοπές Πάσχα 2025 διαρκούν επίσης δύο εβδομάδες. Φέτος η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 20 Απριλίου.

Η Πρωτομαγιά 2025 πέφτει Πέμπτη ενώ η τελευταία αργία της σχολικής χρονιάς είναι του Αγίου Πνεύματος 2025 που θα είναι στις 9 Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό