24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πότε θα αποφανθεί η FIFA για τον αποκλεισμό του Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIFA θα αποφασίσει για την μοίρα του Ισραήλ στις διοργανώσεις της μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η Παλαιστίνη είχε καταθέσει αίτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με στόχο οι Ισραηλινοί να αποκλειστούν, με όλα όσα συμβαίνουν στην Γάζα. Έτσι, η FIFA απάντησε στην υποβολή του αιτήματος και όρισε πως θα αποφανθεί μετά την λήξη των Αγώνων στην Γαλλία.

Η διαδικασία που πρέπει να ληφθεί για τον αποκλεισμό του Ισραήλ είναι μεγάλη, καθώς η Ομοσπονδία θέλει να δώσει την ευκαιρία και στις δύο μεριές να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Παράλληλα, τόσο οι Παλαιστίνιοι, όσο και οι Ισραηλινοί, ζήτησαν παράταση του χρόνου για να οργανωθούν και να προετοιμαστούν.

An independent legal assessment of the Palestinian Football Association proposals against the Israel Football Association was due to be provided to FIFA Council by 20 July 2024.

Following requests for extension from both parties to submit their respective positions, duly granted…

— FIFA Media (@fifamedia) July 18, 2024

Το εν λόγω αίτημα που υποβλήθηκε αρχικώς στην FIFA έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να κινεί άμεσες νομικές διαδικασίες αξιολόγησης, με στόχο την βεβαιότητα του αιτήματος. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση τον Ιούλιο. Μετά την ανακοίνωση της FIFA όμως, γνωστοποιήθηκε ότι η νομική αξιολόγηση θα γίνει στις 31 Αυγούστου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μετά από αιτήματα για παράταση και από τα δύο μέρη για να υποβάλουν τις αντίστοιχες θέσεις τους, που έχουν δεόντως χορηγηθεί από τη FIFA, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με τη δέουσα προσοχή και πληρότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό