29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία μετά το Πάσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία έχει ξεκινήσει και σε λίγες ημέρες τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και της Λύκεια όλης της χώρας θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους, προκειμένου να υποδεχθούν παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι τη Δευτέρα 13 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα. Βέβαια, σύντομα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο ημέρες έξτρα ξεκούρασης, αφού τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, λόγω των Ευρωεκλογών.  

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Στο μεταξύ, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές την Παρασκευή 14 Ιουνίου, αφού σύμφωνα με τον νόμο το κλείσιμό τους προβλέπεται για τη 15η Ιουνίου. Επειδή ωστόσο φέτος η 15η Ιουνίου πέφτει Σάββατο, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα αποχαιρετήσουν τα σχολεία τους μία ημέρα νωρίτερα.

Η τελευταία ημέρα εξάλλου, συνήθως είναι αφιερωμένη σε εορταστικές, αθλητικές ή μουσικές εκδηλώσεις, πριν τα παιδιά αποχαιρετιστούν και ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά στα γυμνάσια και στα λύκεια, το τελευταίο κουδούνι θα ηχήσει μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αφού η διακοπή για το καλοκαίρι εξαρτάται από τις εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά στο τέλος της χρονιάς, αλλά και από τη διενέργεια των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό