14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόσο φθηνότεροι γίνονται οι λογαριασμοί κινητής από 1/1/2022;

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως είχε προαναγγελθεί, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε χαμηλότερο ποσοστό με τη νέα χρονιά. Το νέο μέτρο επηρεάζει τόσο τα καρτοκινητά όσο και τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, με απαλλαγές τελών για τους νεότερους.

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2022, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας ήταν κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Πλέον ισχύει διαφορετική πολιτική στις χρεώσεις των τελών, τα οποία παραμένουν σταθερά στο 10% του λογαριασμού, χωρίς αναπροσαρμογές προς τα επάνω. Εύλογο είναι ότι όλοι οι λογαριασμοί κινητής θα γίνουν πιο φθηνοί, χωρίς να είναι ανάγκη να κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια ο συνδρομητής. To όφελος, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και 10% του λογαριασμού.

Οι νέες χρεώσεις θα προκύψουν αυτόματα στον λογαριασμό, μετά τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω. Από την άλλη μεριά, σαφώς πιο ωφελημένοι είναι οι νέοι με ηλικία από 15 έως και 29 ετών, οι οποίοι απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στον λογαριασμό τους. Στη δική τους περίπτωση, πολύ σύντομα θα ανοίξει μία νέα πλατφόρμα που θα τους επιτρέψει να δηλώσουν τον αριθμό τους, για να γίνει η απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό