16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόσο πωλείται ένα εξαιρετικά σπάνιο Isdera Imperator 108i;

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός από τις γνωστές εταιρίες κατασκευής supercars υπήρξαν κατά καιρούς κάποιες “μοναχικές” προσπάθειες οι οποίες έμειναν στο παρασκήνιο, τραβώντας μόνο τα μάτια των φανατικών της αυτοκίνησης και τα πορτοφόλια κάποιων πολύ εκλεκτικών συλλεκτών.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για το Isdera Imperator, ένα αυτοκίνητο που αρχικά βγήκε ως πρωτότυπο της Mercedes-Benz το 1978 και θα έμενε μόνο στα χαρτιά αν δεν υπήρχε κάποιος που θα ήθελε να το δει να βγαίνει στην παραγωγή.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Eberhard Schultz, σχεδιαστής και συνεργάτης της Porsche, ο οποίος πήρε την έγκριση της Μercedes-Benz να πάρει το πρωτότυπό της CW311 και να φτιάξει ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Το ΟΚ δόθηκε το 1984 και η παραγωγή του συνεχίστηκε για 9 χρόνια, κάνοντας μία ενδιάμεση στάση για ένα μικρό φρεσκάρισμα το 1991.

Το Imperator 108i είχε τον κινητήρα στο κέντρο. Ήταν ένα 8κύλινδρο σύνολο των 5.000 κ.εκ. με 304 ίππους και την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου. Οι επιδόσεις του ήταν αρκετά εντυπωσιακές για την εποχή, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται κοντά στα 5 δευτερόλεπτα και η τελική του έφθανε στα 283 χλμ/ώρα.

Η σχεδίασή του ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω, τις εξατμίσεις να βγαίνουν από το πλάι, ενώ και στο εσωτερικό υπήρχε η πρωτοποριακή για την εποχή του ιδέα να είναι όλο το ταμπλό στραμμένο προς τον οδηγό.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα βγει σε δημοπρασία στο Μονακό σε μία από τις σπάνιες φορές που μία από τις μόλις 30 Isdera που κατασκευάστηκαν φτάνει σ’ αυτή την διαδικασία. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η τιμή που αναμένεται να πιάσει ίσως αγγίξει και τα 700.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό