35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πόσο κοστίζει το Hyundai Ioniq 5 N στην Ελλάδα; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ioniq 5 N είναι το πιο ισχυρό μοντέλο στην ιστορία της Hyundai, μιας και αποδίδει, στη λειτουργία Boost, 650 ίππους.

Πιο συγκεκριμένα, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 166 kW (226 ίππους), και ο πίσω 282 kW (384 ίππους), με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 448 kW (610 ίππων).

Εντυπωσιακά νούμερα, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι αυτά των επιδόσεων, μιας και το Ioniq 5 N επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Όσο για τη μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 84,0 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 260 χλμ./ώρα.

Πέρα από τους αριθμούς το N Drift Optimizer με τη λειτουργία Torque Kick Drift επιτρέπει στους οδηγούς να προσομοιώνουν τη «δράση κλωτσιάς» του συμπλέκτη ενός συμβατικού σπορ αυτοκινήτου με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Επιπρόσθετα το σύστημα N Torque Distribution προσφέρει πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής εμπρός και πίσω με συνολικά 11 επίπεδα ρύθμισης.

Το πλαίσιο του Ioniq 5 N έχει ενισχυθεί, για χάρη της ακαμψίας, με 42 επιπλέον σημεία συγκόλλησης και 2,1 μέτρα πρόσθετων συγκολλήσεων. Επιπρόσθετα, το Ioniq 5 N διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα με εμπρός δίσκους 400 χιλιοστών με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και πίσω δίσκους 360 χιλιοστών.

Στη λειτουργία N Race, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των προγραμμάτων «Endurance» και «Sprint», με τ0 πρώτη να μειώνει τη μέγιστη ισχύ για μεγαλύτερη αυτονομία και τη δεύτερη να δίνει προτεραιότητα στη μέγιστη ισχύ.

Το σύστημα N e-shift προσομοιώνει την αλλαγής ταχυτήτων των Hyundai με θερμικούς κινητήρες ελέγχοντας την απόδοση ροπής του κινητήρα. Το N Active Sound+ χρησιμοποιεί εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία για να αναπαράγει τα ηχητικά προφίλ του τετρακύλινδρου turbo κινητήρα 2,0 λίτρων της Hyundai N με τον κωδικό RN22e.

Το ταχύτατο Hyundai Ioniq 5 N ξεκινά στη χώρα μας από 78.990 ευρώ, πριν την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και τις όποιες προωθητικές ενέργειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό