14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόσο κοστίζει το νέο plug-in υβριδικό Toyota Prius;

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Ελλάδα (και σε όλη την Ευρώπη) το νέο Prius είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως plug-in υβριδικό και πωλείται σε τρεις εκδόσεις, τις Style, Lounge και Lounge Plus.
Η Style διαθέτει μεταξύ άλλων, ένα σύστημα infotainment με οθόνη 12,3 ιντσών, φωτισμό ambient, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματα φώτα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ζάντες 17 ιντσών.
Η έκδοση Lounge έχει επιπλέον θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικό άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ, πανοραμική οροφή, ζάντες 19 ιντσών κ.α.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση Lounge Plus προσφέρει αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, θερμαινόμενα καθίσματα πίσω και ηλιακό σύστημα φόρτισης στην οροφή κ.α.
Οι αναλυτικές τιμές πώλησης των τριών εκδόσεων του νέου Toyota Prius έχουν ως εξής:

Prius Plug-in Hybrid Style: 47.670 ευρώ
Prius Plug-in Hybrid Lounge: 49.170 ευρώ
Prius Plug-in Hybrid Lounge Plus: 54.850 ευρώ

Το νέο Prius έχει μια δυναμική εμφάνιση, με έντονα στοιχεία από τα ηλεκτρικά bZ, ενώ έχει μήκος 4,599 μέτρων (πλάτος 1,782 και ύψος 1,420 μέτρων), ενώ το μεταξόνιο του είναι 2.750 χλστ..
Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7,0 ιντσών και μια μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, που παρέχει άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες.  
Το νέο Prius βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και το Plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσής του αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης 2.000 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 223 ίππους. Το κιβώτιο είναι αυτόματο e-CVT και η μπαταρία των 13,6 kWh παρέχει αυτονομία περίπου 70 χιλιομέτρων. Όσον αφορά την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, η Toyota αναφέρει τον χρόνο των 6,7 δευτερολέπτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό