24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πόσο θα πωληθεί μία σούπερ σπάνια Mercedes-Benz CLK GTR;

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ στην Ευρώπη και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προκαλεί με τις πολύ σπάνιες εμφανίσεις της.

Μία από αυτές θα γίνει μέσα στον Αύγουστο όταν ένα από τα 20 μόλις κουπέ μοντέλα που κατασκευάστηκαν από την φημισμένη Mercedes-Benz CLK GTR θα βγει και πάλι σε δημοπρασία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στα σαλόνια των δημοπρασιών, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 26 από αυτά, 20 κουπέ και 6 ανοιχτές, μιας και η παραγωγή τους ήταν προαπαιτούμενο για την συμμετοχή της εταιρίας στο πρωτάθλημα FIA GT.

H συγκεκριμένη είναι το σασί με το νούμερο 9 και κατασκευάστηκε το 1998. Έχει περάσει από τα χέρια διάφορων πλουσίων και από το 2017 βρισκόταν στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Έχει μόλις 1.442 χιλιόμετρα στο ταχύμετρο και είναι πραγματικά σε άψογη κατάσταση, όντας φυλαγμένη σε εξαιρετικές συνθήκες και διαθέτει και όλα τα χαρτιά και τα αξεσουάρ της.

Ήταν -και παραμένει ακόμα- ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, με τον V12 κινητήρα της AMG των 6,9 λίτρων που χρησιμοποίησε και ο Pagani σε πολλές Zonda αργότερα, να αποδίδει 612 ίππους. Οι επιδόσεις της ήταν εντυπωσιακές για τα δεδομένα της εποχής, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται τα 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να γγίζει τα 344 χλμ/ώρα.

Όσο για την τιμή της μάλλον θα σπάσει όλα τα ρεκόρ για αυτοκίνητο αυτού του είδους, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ότι μπορεί να αγγίξει και τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό