20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πόσο θα κοστίσει το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τσουχτερό» θα είναι για την τσέπη των καταναλωτών το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς ο πρόεδρος των κρεοπωλών ξεκαθάρισε ότι θα είναι ακριβότερο κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης τόνισε ότι οι τιμές στη γαλοπούλα και στο χοιρινό έχουν αυξηθεί κατά 20% και αυτό θα συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων κρεάτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής: «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ότι οι τιμές στην γαλοπούλα και στο χοιρινό έχουν αυξηθεί κατά 20%, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να ανέβουν κι άλλο οι τιμές ενόψει του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αν υπάρξει έλλειψη κρεάτων στην αγορά.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων, κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών «Οι Ταξιάρχες».

 

«Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς, ούτε με μεγαλέμπορους. Το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό», επισήμανε ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

Ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης ξεκαθάρισε ότι οι κρεοπώλες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ανέβουν οι τιμές ενόψει του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και να μείνουν στο επίπεδο που είναι σήμερα. «Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό