25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πόσο θα κοστίζει το νέο Fiat Grande Panda;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Fiat Grande Panda, το οποίο παρουσιάστηκε στην ιστορική πίστα δοκιμών της Fiat στο Lingotto, θα καλύψει το κενό που αφήνει στη γκάμα της μάρκας για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μήκους τεσσάρων μέτρων η αποχώρηση του 500L και του Punto, δήλωσε ο CEO της μάρκας Olivier Francois.

Το Grande Panda βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα Smart Car της Stellantis, η οποία θα στηρίξει 13 μοντέλα χαμηλότερου κόστους από τις διάφορες μάρκες του ομίλου που θα λανσαριστούν μέχρι το 2026.

Αποτελώντας εν μέρει την απάντηση στην απειλή των χαμηλού κόστους ηλεκτρικών από την Κίνα, η αρχιτεκτονική Smart Car χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Citroen C3 νωρίτερα φέτος.

Μπορεί να φιλοξενήσει συστήματα κινητήρων εσωτερικής καύσης και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός υβριδικού των 48 Volt.

Το Grande Panda είναι το πρώτο από τα τέσσερα μοντέλα που θα λανσάρει η Fiat στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου ενός για τη Νότια Αμερική.

Ο Francois δήλωσε στην εκδήλωση ότι το Grande Panda θα καλύψει ένα κενό στη γκάμα της Fiat για ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο, μετά την αποχώρηση του 500L από την αγορά πριν από δύο χρόνια.

Είπε ότι η ηλεκτρική έκδοση του Grande Panda θα κοστίζει λιγότερο από 25.000 ευρώ, τιμή που καλύπτει και το Citroen e-C3.

Οι mild υβριδικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ξεκινούν από περίπου 19.000 ευρώ, ενώ δεν θα υπάρξει μη υβριδικό σύστημα κίνησης για την Ευρώπη.

Το ηλεκτρικό Grande Panda θα λανσαριστεί το φθινόπωρο, ξεκινώντας από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό