24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόσο διαφορετική είναι η Super Sport από την απλή Bugatti Chiron;

Ειδήσεις Ελλάδα

H Bugatti Chiron είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα στον κόσμο αλλά προκειμένου να μπορέσει η Super Sport 300+ να περάσει τα 300 μίλια την ώρα -τελικά κινήθηκε με 304,773 που αντιστοιχούν σε 490,484 χλμ./ ώρα- απαιτήθηκαν αρκετές μετατροπές.

Μετατροπές όμως χρειάστηκαν να γίνουν και για τη Chiron Super Sport που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 440 χλμ./ ώρα.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, τον W16 των 8.000 κυβικών με τα τέσσερα turbo και προκειμένου η απόδοσή του να περάσει από τους 1.500 στους 1.600 ίππους μεγάλωσαν οι υπερσυμπιεστές και τροποποιήθηκαν τα πιστόνια και οι βαλβίδες. Ταυτόχρονα αυξήθηκε το όριο περιστροφής κατά 300 σ.α.λ., ενώ υπάρχει και μια 3D εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο.

Επίσης η κλιμάκωση της 7ης σχέσης, με την οποία επιτυγχάνεται η τελική της Chiron Super Sport, είναι για την περίπτωση 3,6% πιο μακριά.

Από κει και πέρα υπάρχει και ένας νέος αεροδυναμικός σχεδιασμός με διαφοροποιημένα «air curtains» μπροστά που κατευθύνουν έτσι τον αέρα ώστε η ροή του να παραμένει κοντά στο αμάξωμα. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και οι εννέα οπές στα εμπρός φτερά, που αφενός παραπέμπουν στην πρώτη Bugatti της νέας εποχής -την EB 110- και αφετέρου επιτρέπουν τη μείωση της πίεση στα φτερά και την αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 20 με 30 κιλά στα 380 χλμ./ ώρα.

Επίσης η ανάρτηση της Super Sport είναι πιο σκληρή κατά 7% σε σχέση με αυτήν της στάνταρ Chiron, ενώ διαφορετικές είναι και οι ζάντες. Οι οποίες είναι και πιο ανθεκτικές και πιο ελαφριές κατά 4 κιλά. Αν πάντως θέλει κανείς υπάρχουν και αυτές από μαγνήσιο της Pure Sport που είναι κατά 16 κιλά πιο ελαφριές.

Όλα αυτά μαζί έχουν ανεβάσει την τιμή των συνολικά 60 Bugatti Super Sport που θα κατασκευαστούν στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.  

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό