18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα υποβοήθησης; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Tα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πλέον γεμάτα με συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.
Η American Automobile Association (AAA) είχε κάνει πριν δύο χρόνια κάποιες εκτεταμένες δοκιμές, και τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά.
Φέτος επανήλθε θέλοντας να διαπιστώσει αν τα συστήματα αυτά έχουν εξελιχθεί στο χρονικό διάστημα που πέρασε.
Για την φετινή δοκιμή επέλεξε τρία αυτοκίνητα, το Subaru Forester με το πλήρες σύστημα EyeSight, το Ηyundai Santa Fe με το Highway Driving Assist και το Τesla Model 3 με Autopilot.
Kαι πάλι πάντως τα ευρήματα, όπως θα δείτε στο δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Σε μόνο μία διαδικασία, όταν χρειάστηκε να φρενάρουν για να αποφύγουν εμπόδιο που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτά, ανταποκρίθηκαν σωστά.
Στην αποφυγή ποδηλάτη, υπήρχαν αστοχίες, όπως και στην αποφυγή μετωπικής σύγκρουσης με αντιθέτως ερχόμενο αυτοκίνητο.
Η ΑΑΑ παρατηρεί ότι τα συστήματα αυτά, αν και έχουν εξελιχθεί αρκετά, χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα για να γίνουν απόλυτα αξιόπιστα. Ενώ και οι οδηγοί τους θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την λειτουργία τους και να μην περιμένουν θαύματα, αλλά να είναι πάντα σε εγρήγορση.

Active Driving Assistance System Performance – B-Roll_1 (1).mp4 from AAA Public Affairs on Vimeo.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό