Home Ειδήσεις Ελλάδα Πόσες μέρες θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ

Πόσες μέρες θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τρεις ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ το Πάσχα, με τους καταναλωτές να καλούνται να εφοδιαστούν όλα τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν. 

Συνήθως τα σούπερ μάρκετ κατέβαζαν ρολά το Μεγάλο Σάββατο και άνοιγαν ξανά την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο φέτος θα παραμείνουν κλειστά για μία επιπλέον ημέρα. Αυτό έχει να κάνει με τη μεταφορά της εργατικής Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς για του εορτασμού της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα (07/05), τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν ξανά για το κοινό την Τετάρτη του Πάσχα (08/05), γεγονός που σημαίνει ότι για τρεις ημέρες οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να ψωνίσουν, αφού παραδοσιακά παραμένουν κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με μειωμένο ωράριο το Μεγάλο Σάββατο (09.00-15.00 ή 10.00-16.00).

Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, που επίσης θα κατεβάσουν ρολά για τρεις ημέρες, αφού -σύμφωνα με τη νομοθεσία- αν η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή ή Αργία ή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μεταφέρεται για την αμέσως επόμενη εργάσιμη. Έτσι, φέτος η αμέσως επόμενη εργάσιμη είναι η Τρίτη 7 Μαΐου, οπότε και μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version