23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ – Τζο Μπάιντεν: Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη σύντομη συνομιλία που είχε με τις δύο Αμερικανές ομήρους που απελευθέρωσε χθες η Χαμάς πόσταρε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Στο βίντεο ο Τζο Μπάιντεν ακούγεται να τους λέει πόσο καλά νιώθει που επιτέλους απελευθέρωθηκαν και να εύχεται να είναι καλά ψυχικά και σωματικά. Σε εκείνο το σημείο μια από τις δυο γυναίκες παρενεβησαν και είπε ότι είναι καλά. «Είμαι χαρούμενος που έρχεστε σπίτι» ήταν το μήνυμα του Αμερικανού Πρόεδρου.

Η Αμερικανική προεσβεία στο Ισραήλ είχε ποστάρει μια φωτό των γυναικών ενώ συνομιλούσαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Χακάν Φιντάν: Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων

Η σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν εκπροσωπεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου όπου είναι παρών ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει ποτέ να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων», διεμήνυσε από το Κάιρο ο Χακάν Φιντάν.

Απευθυνόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης, το Σάββατο (21.10.2023) ο Φιντάν είπε ότι εάν οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχιστούν, θα απειλούσαν την παγκόσμια σταθερότητα και την ειρήνη, με γεωγραφική κλιμάκωση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων και είναι απαραίτητη η εγγύηση των βημάτων που λαμβάνονται από τα μέρη για δίκαιη ειρήνη, όπως μετέδωσε το Anadulu.

Η Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου, με διεθνή αραβική συμμετοχή και συμμετοχή του ΟΗΕ, συζητά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Γάζα, το μέλλον της παλαιστινιακής υπόθεσης και την ειρηνευτική διαδικασία. Στη Σύνοδο συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι όμως και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό